-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tbilisio zoologijos sodo direktorius maldauja nešaudyti pabėgusių gyvūnų

Tbilisio zoologijos sodo direktorius kreipėsi į pareigūnus, kad jeigu nėra visiškai būtina – nežudyti į laisvę po potvynio ištrūkusių laukinių gyvūnų.
Tbilisio zoologijos sodo gyvūnai po potvynio
Tbilisio zoologijos sodo gyvūnai po potvynio / „Scanpix“/AP nuotr.

Gruzijos sostinę Tbilisį užklupęs potvynis nusinešė mažiausiai 12 žmonių gyvybes, dar keli dingo. Per jį iš zoologijos sodo ištrūko ir gyvūnai. Mieste buvo dislokuotos specialiosios pajėgos. Kai kurie tų gyvūnų buvo pagauti, kiti – nušauti, o trečių dar ieškoma.

„Maldaujame – jeigu pamatėte laukinį gyvūną, nežudykite jo!!! Tiesiog paskambinkite mums!!!“ – paskelbta zoologijos sodo feisbuke.

„Jeigu plėšrūnas puola žmogų, jo nušovimas – visiškai suprantamas. Tačiau daugelis atvejų reikalauja paaiškinimo. Tikrai žinau, kad nebuvo duota įsakymo juos žudyti. Galbūt kažkas peržengė įgaliojimus“, – sakė zoologijos sodo direktorius Zurabas Gurielidzė.

Zoologijos sodo direktorius

„The Washington Post“ žurnalistas Michaelis Birnbaumas teigia, kad, pavyzdžiui, pareigūnams teko nušauti prie universiteto klaidžiojusią hieną, nes jie neturėjo raminamųjų vaistų.

Pareigūnams teko nušauti prie universiteto klaidžiojusią hieną, nes jie neturėjo raminamųjų vaistų.

Gyventojai baiminasi, kad žvėrys gali būti ypač pavojingi. „Dienos metu dar nebuvo taip blogai, – „Mashable“ cituoja vietos gyventoją Kharitoną Gabašvilį. – Tačiau sutemus visi turi būti ypač atsargūs, nes žvėrys yra neėdę, o alkani gali pulti žmones.“

Zoologijos sodo administracija patvirtino, kad jaunas baltasis liūtas Šumba rastas negyvas. „Mūsų Šumbos nebėra. Radom jį nušautą į galvą“, – atstovas sakė žurnalistams. 

Iš viso iš zoologijos sodo pabėgo daugiau nei 30 žvėrių – begemotas, lokiai, liūtai, tigrai, jaguarai, vilkai, pingvinai, aligatorius, hiena. Gruzijos premjeras Iraklis Garibašvilis patarė miesto gyventojams likti namuose tol, kol visi gyvūnai bus surasti. 

Gyvenamojo namo kieme rasti lokiukai

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius