Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tbilisis kaltina Maskvą telkiant kariuomenę Abchazijoje ir Pietų Osetijoje

Gruzijos užsienio reikalų ministerija nuogąstauja, kad, Tbilisio duomenimis, nuo jos atsiskyrusiose Abchazijos ir Pietų Osetijos respublikose vis telkiama Rusijos kariuomenė.
Rusijos kariuomenė nesustoja.
Rusijos kariuomenė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Situacija itin sudėtinga, nes vis telkiama Rusijos kariuomenė okupuotuose Gruzijos regionuose – Abchazijoje ir Pietų Osetijoje, kur dabar yra daugiau kaip 7 tūkstančiai Rusijos karių, ten statomos penkios Rusijos karinės bazės“, – pareiškė Gruzijos URM tTrptautinių organizacijų departamento direktorius Sergis Kapanadzė.

Pasak jo, „šiandien nėra jokio mechanizmo, kuris pasipriešintų šiems agresyviems Rusijos veiksmams“.

Pasak jo, „šiandien nėra jokio mechanizmo, kuris pasipriešintų šiems agresyviems Rusijos veiksmams“.

Gruzijos URM pirmadienį taip pat išplatino praėjusį ketvirtadienį Rusijos užsienio reikalų viceministro Vladimiro Titovo duoto interviu „Kosovo klausimu“ komentarą.

„Mes ne kartą pažymėjome silpnus ir nevaisingus Rusijos oficialių asmenų mėginimus suklaidinti tarptautinę bendriją. Šį kartą mes atkreipiame dėmesį į aukšto užsienio politikos žinybos pareigūno ciniškus teiginius apie marionetinių režimų „itin atsakingus veiksmus“, – sakoma komentare.

„Matyt, Titovo nuomone, tarptautinė bendrija gali pamanyti, kad tokie veiksmai yra taikių gyventojų žudymas, teroro aktai, nukreipti prieš Gruzijos vadovybės atstovus, nuolatiniai taikių kaimų apšaudymai ir šiurkštūs pagrindinių žmogaus teisių pažeidimai“, – tęsiama jame.

Tbilisis pažymi, kad „Rusijos užsienio reikalų ministro pavaduotojas nė žodžiu neužsimena ne tik apie Rusijos vadovybės, bet ir tarptautinės bendrijos siūlymus, kaip sureguliuoti konfliktą“.

„Rusija, kartais tiesiogiai, kartais per savo sukurtus marionetinius režimus žlugdė visus mėginimus taikiai sureguliuoti situaciją konfliktų zonose“, – pabrėžia Gruzijos URM.

Tokios nuomonės laikosi Gruzijos kariniai ekspertai.

Kremlius tęsia oficialią Gruzijos okupaciją, pareiškė ekspertas saugumo klausimais Iraklijus Sesiašvilis interviu televizijos kanalui „Rustavi 2“.

„Šiandien jau prieita net iki to, kad Rusijos Federacijos siena eina Galio ir Zugdidžio rajonais. Tai yra labai šiurkštus tarptautinės teisės pažeidimas“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius