-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Tbilisis teigia, kad Rusija Pietų Osetijoje dislokavo zenitines raketas

Gruzijos URM vadovas Grigolas Vašadzė įsitikinęs, kad Rusija zenitinius raketų kompleksus S-300 dislokavo ne tik Abchazijoje, bet ir Pietų Osetijoje.
Rusiškas zenitinių raketų kompleksas S-300
Rusiškas zenitinių raketų kompleksas S-300 / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Nors Rusija to kol kas nepareiškė, Tbilisis įsitikinęs, kad S-300 gali būti jau dislokuoti ir Cchinvalio regione“, – pareiškė G.Vašadzė trečiadienį žurnalistams Tbilisyje.

„Rusija atvežė S-300 į Abchaziją ir prigrūdo jų į savo bazę Giumryje Armėnijoje“, – pabrėžė ministras.

Jis mano, kad „Rusija sukūrė Pietų Kaukaze ir greta jo esančiuose rajonuose tą trikampį, kurio jiems prireiks, jeigu kils priešprieša su NATO arba Turkija“.

Rusijos gynybos ministerija pažymėjo, kad Rusijos karinės bazės Pietų Osetijoje ir respublikos teritorijos pridengimo klausimai „sprendžiami kariuomenės priešlėktuvinės gynybos priemonėmis“.Anksčiau Gruzija pareiškė protestą dėl to, kad Rusija kompleksus S-300 dislokavo Abchazijoje.

Tuo tarpu šaltinis Rusijos gynybos ministerijos naujienų agentūrai „Interfax“ pareiškė, kad jokių priešlėktuvinės gyvybos sistemų S-300 Rusija Pietų Osetijos teritorijoje nedislokavo.

„Sistemų S-300 Pietų Osetijoje nėra“, – sakė agentūros pašnekovas.

Rusijos gynybos ministerija pažymėjo, kad Rusijos karinės bazės Pietų Osetijoje ir respublikos teritorijos pridengimo klausimai „sprendžiami kariuomenės priešlėktuvinės gynybos priemonėmis“.

„Prie jų priskiriami kompleksai „Buk“, „Tunguska“ ir kiti“, – patikslino šaltinis.

Drauge jis pažymėjo, kad S-300 „yra gynybos ginklas, ir jokių apribojimų dėl jo dislokavimo Rusijos bazės teritorijoje Pietų Osetijoje nėra“.

Anksčiau karinių oro pajėgų vyriausiais vadas generolas pulkininkas Aleksandras Zelinas pareiškė žurnalistams, jog zenitinių raketų sistema S-300 Kaukazo regione dislokuota tam, kad pridengtų Rusijos karinę bazę ir Abchazijos teritoriją.

Pietų Osetijos gynybos ministerija irgi neigia raketų S-300 dislokavimą respublikoje. Žinios apie tai, kad Pietų Osetijos teritorijoje dislokuoti zenitiniai raketų kompleksai S-300, neatitinka tikrovės, pareiškė trečiadienį agentūrai „Interfax“ separatistinės respublikos gynybos ministras Valerijus Jachnovecas.

„Šiuo metu oro erdvę Pietų Osetijos oro erdvę saugo 58-osios Rusijos armijos priešlėktuvinės gynybos priemonės. Kompleksų S-300 Pietų Osetijoje šiuo metu nėra“, – pabrėžė V.Jachnovecas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius