Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tbilisyje policija sulaikė kelis opozicijos piketo prie parlamento dalyvius

Sakartvelo sostinėje antradienį kelios dešimtys opozicijos šalininkų surengė triukšmingą piketą prie įėjimo į parlamento pastatą, pranešė vietos žiniasklaida.
Protestuotojai Tbilisyje
Protestuotojai Tbilisyje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jos duomenimis, policija sulaikė kelis protesto akcijos dalyvius, bandžiusius blokuoti važiuojamąją kelio dalį.

Pirmadienį vakare Sakartvelo ministro pirmininko Iraklijaus Garibašvilio ir opozicinių partijų lyderių susitikime, kurį organizavo vizito į Tbilisį atvykęs Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles'is Michelis, buvo sutarta tęsti dialogą, ieškant išeities iš politinės krizės.

„Vakar pasiektas susitarimas su valdžia nereiškia, kad mes nutraukiame protesto akcijas“, – žurnalistams sakė vienas iš didžiausios opozicinės partijos – Vieningojo nacionalinio judėjimo (VNJ) – lyderių Zaalas Udumašvilis.

Praėjusią savaitę per opozicijos mitingą Tbilisyje buvo paskelbta apie piketavimą prie parlamento, Valstybės kanceliarijos, Vidaus reikalų ministerijos ir miesto teismo.

Opozicija reikalauja paleisti praėjusią savaitę policijos sulaikytą VNJ pirmininką Nikanorą Meliją ir sušaukti pirmalaikius rinkimus.

41 metų N.Melija, suvienijęs susiskaldžiusią Sakartvelo opoziciją, jam iškeltą bylą dėl masinių neramumų organizavimo per 2019 metais vykusius antivyriausybinius protestus vadina politiškai motyvuota.

Tbilisio teismas skyrė N.Melijai kardomąjį kalinimą, šiam atsisakius sumokėti didesnį užstatą jam iškeltoje byloje.

VNJ lyderio suėmimas išprovokavo masinius antivyriausybinius protestus bei sulaukė Jungtinių Valstijų ir Europos Sąjungos pasmerkimo.

Šią provakarietišką Pietų Kaukazo valstybę politinė krizė krečia nuo pernai spalį įvykusių parlamento rinkimų, kuriuos opozicija pasmerkė kaip suklastotus, valdančiajai partijai „Sakartvelo svajonė“ paskelbus apie pergalę nedideliu balsų skirtumu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius