Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 02 04 /09:06

Tebelaukiant oficialių rezultatų, du kandidatai skelbia pergalę demokratų sueigose Ajovoje

Kraštutinės kairės pažiūrų senatorius Bernie Sandersas ir buvęs Saut Bendo Indianoje meras Pete'as Buttigiegas antradienį paskelbė pergalę demokratų sueigose Ajovoje, kur prasidėjo JAV Demokratų partijos kandidato į prezidentus atranka, nors oficialių rezultatų dar tebelaukiama.
Pete'as Buttigiegas
Pete'as Buttigiegas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Su savo šalininkais vėlų pirmadienio vakarą Di Moine kalbėjęs demokratas P. Buttigiegas pareiškė: „Viskas rodo, kad į Naująjį Hampšyrą keliaujame pelnę pergalę.“

Naujajame Hampšyre vasario 11 dieną vyks kitas balsavimas.

„Šįvakar neįmanoma viltis tapo nepaneigiama realybe“, – pridūrė jis.

Tuo metu B.Sandersas pasidalino vidiniais savo kampanijos turimais duomenimis, kurie rodo, kad jis aplenkė P.Buttigiegą.

Senatoriaus komanda tvirtina, kad, remiantis duomenimis iš beveik 40 proc. Ajovos sueigų, B.Sandersas surinko 28,62 proc. balsų, o jo artimiausias varžovas P.Buttigiegas – 25,71 procento.

„Scanpix“/AP nuotr./Bernie Sandersas ir jo rinkėjai
„Scanpix“/AP nuotr./Bernie Sandersas ir jo rinkėjai

Ajovos Demokratų partija dar nepaskelbė oficialių rezultatų dėl „neatitikimų“ skaičiuojant balsus.

P.Buttigiegas savo kalboje pripažino sąmyšį dėl vėluojančių rezultatų, bet pabrėžė: „Ajova, pribloškei šalį.“

B.Sanderso patarėjas Jeffas Weaveris savo ruožtu sakė: „Pripažįstame, kad tai nepakeičia pilnų duomenų iš Ajovos Demokratų partijos, bet mes tvirtai tikime, kad mūsų šalininkai pernelyg sunkiai ir pernelyg ilgai dirbo, kad vėluotų to darbo rezultatai.“

Apklausos, atliktos prieš demokratų sueigas valstijoje, rodė, kad P. Buttigiegas yra vienas iš lyderių, drauge su senatore iš Masačusetso Elizabeth Warren, Vermontui atstovaujančiu senatoriumi B.Sandersu ir buvusiu JAV viceprezidentu Joe Bidenu.

Ajovoje pirmadienio vakarą beveik 1,7 tūkst. mokyklų, bibliotekų, bažnyčių ir kitų vietų priėmė registruotus valstijos demokratus dalyvauti vingriame, kartais chaotiškame Amerikos rituale.

Kitaip nei per slaptą balsavimą biuleteniais, sueigų dalyviai viešai deklaruoja, ką renkasi kandidatu į prezidentus, atsistodami šalia kitų to pretendento šalininkų.

Kandidatai, gavę mažiausiai 15 proc. paramą pelno delegatų nominacijos varžyboms. Per pirmą sueigų dalyvių rikiavimąsi šio slenksčio neįveikusių pretendentų šalininkai gali pereiti į kitų pretendentų stovyklas, ir tokiu būdu šis procesas gali pakeisti reitingus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius