-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Teheranas: JAV kalintas mokslininkas S.Asgari grįžta į tėvynę

Irano užsienio reikalų ministras antradienį pranešė, kad iš Jungtinių Valstijų pakilo lėktuvas, kuriuo į gimtinę grįžta iš kalėjimo paleistas iraniečių mokslininkas Sirousas Asgari.
Irano vėliava
Irano vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Geros naujienos: Amerikoje pakilo orlaivis, kuriuo skrenda dr. Sirousas Asgari. Sveikinimai jo žmonai ir artimiesiems“, – savo paskyroje socialiniame tinkle „Instagram“ parašė ministras Mohammadas Javadas Zarifas.

JAV teismas 2016 metais apkaltino S.Asgari valstybės paslapčių vagyste, kai jis akademiniais tikslais lankėsi Ohajuje. Tačiau lapkritį mokslininkas dėl šių kaltinimų buvo išteisintas.

Mokslininkas kovo mėnesį britų laikraščiui „The Guardian“ sakė, kad Imigracijos ir muitinės agentūra laiko jį sulaikymo centre Luizianoje be būtinų sanitarinių priemonių ir neleidžia grįžti į Iraną, nors visi kaltinimai jam buvo panaikinti.

JAV agentūros duomenų bazėje vis dar rašoma, kad S.Asgari laikomas suimtas Misisipės valstijoje.

Valstybės departamentas kol kas nepateikė jokių komentarų.

Pirmadienį Irano užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Abbasas Mousavi (Abasas Musavis) sakė, kad S. Asgari byla nutraukta ir jis per artimiausias dvi ar tris dienas turėtų sugrįžti į šiitišką respubliką.

Abi šalys neseniai paragino viena kitą paleisti kalinamus jų piliečius, pasauliui grumiantis su koronaviruso pandemija.

Iranas pagal koronaviruso infekcijos COVID-19 aukų skaičių yra smarkiausiai pandemijos paveikta šalis Artimuosiuose Rytuose, o Jungtinės Valstijos pagal letalinių atvejų ir bendrą nustatytų užsikrėtimo atvejų skaičių užima pirmą vietą pasaulyje.

Naujienų agentūros AFP turimi duomenys rodo, kad Irane kalinami mažiausiai penki amerikiečiai, o Jungtinėse Valstijose laikomi suimti 19 iraniečių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius