Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teheranas: JAV kampanija prieš Iraną nulėmė jų „maksimalią izoliaciją“

Irano prezidentas Hassanas Rouhani sekmadienį pareiškė, kad prieš Teheraną nukreipta Vašingtono „maksimalaus spaudimo“ kampanija įstūmė Jungtines Valstijas į „maksimalią izoliaciją“, galingosioms valstybėms kiek anksčiau atmetus JAV pareiškimą, kad JT sankcijos Iranui vėl galioja.
Hassanas Rouhani
Hassanas Rouhani / „Scanpix“/AP nuotr.

„Amerikos maksimalus spaudimas Iranui savo politiniais ir teisiniais aspektais pavirto maksimalia Amerikos izoliacija“, – per televiziją transliuotame ministrų kabineto posėdyje kalbėjo H.Rouhani.

Vašingtonas šeštadienį vienašališkai paskelbė, kad Jungtinių Tautų sankcijos Iranui vėl galioja, ir pažadėjo bausti visus, kas jas pažeis.

Tačiau kone visos likusios Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos narės nepritaria tokiam JAV žingsniui, o pati JT institucija nesiėmė jokių tolesnių veiksmų Irano atžvilgiu.

Sekmadienį Prancūzija ir Didžioji Britanija – dvi nuolatinės Tarybos narės – kartu su nenuolatine nare Vokietija paskelbė bendrą pareiškimą, kuriame pabrėžė, kad JAV „tariamas pranešimas“ negali „turėti jokios teisinės galios“.

Rusija irgi užginčijo Vašingtono sprendimo teisėtumą.

Jungtinės Valstijos išvakarėse grasino „pasekmėmis“ bet kuriai valstybei, kuri nesilaikys sankcijų režimo, nors JAV yra kone vienintelė šalis, mananti, kad šios baudžiamosios priemonės galioja.

Tokia interpretacija grindžiama kontroversišku „grįžimo į pradinę padėtį“ mechanizmu, leidžiančiu, kaip teigia JAV, bet kuriai 2015 metų branduolinės sutarties dalyvei sugrąžinti JT sankcijas Teheranui, šiam pažeidus savo įsipareigojimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius