Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Teisiamas Kinijos politikos žvaigždė Bo Xilai pripažino „tam tikrą atsakomybę“ dėl lėšų grobstymo

Susikompromitavęs Kinijos politinio elito narys Bo Xilai šeštadienį pripažino „tam tikrą atsakomybę“ dėl 5 mln. juanių (2,11 mln. litų) pasisavinimo iš viešųjų fondų, pateikdamas savo pirmąjį prisipažinimą dramatiškoje byloje, prikausčiusioje milijonų dėmesį.
Bo Xilai teisme
Bo Xilai teisme / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Bo Xilai neigia grobstęs lėšas, skirtas vienam vietos vyriausybės vykdytam statybų projektui, tačiau pareiškė: „Jaučiu, kad turiu prisiimti tam tikrą atsakomybę“ dėl pinigų, atsidūrusių jo žmonos Gu Kailai banko sąskaitoje, ir savo nesugebėjimo imtis veiksmų dėl to nusikaltimo.

„Man gėda. Buvau pernelyg neapdairus, nes tai valstybės lėšos“, – kaltinamojo žodžiai cituojami Dzinano miesto Viduriniojo liaudies teismo protokoluose, skelbiamuose šio teismo paskyroje socialiniame tinkle „Sina Weibo“, panašiame į „Twitter“.

Man gėda. Buvau pernelyg neapdairus, nes tai valstybės lėšos.

Anksčiau Bo Xilai piktai užsipuolė vieną svarbų liudininką, sakydamas, jog net kvailiausias pareigūnas nekalbėtų apie kyšius ten, kur jo žodžiai galėtų būti nugirsti.

Wang Zhenggangas, dirbęs planavimo pareigūnu Daliano mieste, kurio metu Bo Xilai buvo 10-ajame dešimtmetyje, sakė teismui, kad politikas jam girdint kalbėjosi telefonu su Gu Kailai apie minėtą 5 mln. juanių sumą.

Tuo tarpu Bo Xilai pareiškė, kad toks pareiškimas yra nesąmonė.

„Taip nepasielgtų net kvailiausias (pareigūnas), susitepęs korupcija. Net mažiausiu intelekto koeficientu įvertinti korupcionieriai paklaustų, kas dar Daliane žino apie tuos pinigus“, – sakė jis.

„Visi, kas mane pažįsta, žino, kad prašau jų išjungti savo mobiliuosius telefonus prieš kalbantis su manimi. Esu gana atsargus“, – teigė Bo Xilai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius