Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teisingumo ir pasaulinės taikos viltį žadina jaunimas, sako popiežius

Popiežius Benediktas XVI pirmąją Naujųjų metų dieną pasakė homiliją apie taiką pasaulyje ir pabrėžė moralinių vertybių diegimo jaunimui svarbą, kad jaunoji karta galėtų tapti „taikos kūrėjais“.
Popiežius Benediktas XVI
Popiežius Benediktas XVI / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sausio 1-osios rytą, 10.30 val. Lietuvos laiku, popiežius Vatikano Šv. Petro bazilikoje vadovavo Švč. Mergelės Marijos Dievo Gimdytojos iškilmių mišioms, kuriomis tuo pačiu buvo švenčiama ir Pasaulinė taikos diena.

Pontifikas paragino religinius ir švietimo lyderius visame pasaulyje „reliatyvizmo kultūrą“ atremti mokant jaunąją kartą taikos ir teisingumo.

„Reliatyvizmo kultūra kelia radikalų klausimą: ar vis dar prasminga ugdyti? O tada (iškyla klausimas): ugdyti kam?“ – sakė popiežius.

„Šešėlių, kurie temdo šiandienos pasaulio horizontą, akivaizdoje, prisiimti atsakomybę už jaunimo ugdymą mokant tiesos, pagrindinių vertybių ir dorybių, reiškia žvelgti į ateitį su viltimi“, – pridūrė Benediktas XVI.

1,1 mlrd. pasaulio katalikų dvasinis vadovas sakė, kad amžiuje, kurį „stipriai paženklino technologinis mentalitetas“, ta „socialinė tikrovė, kurioje auga vaikai, gali paversti juos netolerantiškais ir smurtaujančiais“.

Jeigu jaunuoliams padedama suderinti „tvirtą teisingumo jausmą su pagarba kaimynui“ ir „gebėjimu spręsti konfliktus be arogancijos“, jie „taps taikos žmonėmis ir taikos kūrėjais“, pridūrė jis.

„Vaikinai ir merginos šiandien auga pasaulyje, kuris, taip sakant, tapo mažesnis, kuriame nuolat, net jeigu ir ne visada tiesiogiai, kontaktuoja skirtingos kultūros ir tradicijos“, – sakė 84 metų popiežius.

„Jiems, dabar labiau nei bet kada, būtina išmokti taikaus sambūvio, abipusės pagarbos, dialogo ir supratimo svarbos ir meno“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius