-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teisių gynėjai nuogąstauja, kad badaujantį M.Chodorkovskį bus pradėta maitinti priverstinai

Buvęs naftos bendrovės „Jukos“ vadovas Michailas Chodorkovskis, kuris tardymo izoliatoriuje paskelbė bado streiką, gali būti pradėtas maitinti priverstinai, mano Rusijos žmogaus teisių gynėjai.
Michailas Chodorkovskis
Michailas Chodorkovskis / „Scanpix“ nuotr.

„Tikriausiai jis bus pradėtas maitinti priverstinai. Tokia priemonė numatyta įstatymuose“, – sakė agentūrai „Interfax“ antradienį judėjimo „Už žmogaus teises“ lyderis Levas Ponomariovas.

„Šiuo atveju, būdama įbauginta Sergejaus Magnitskio ir Veros Trifonovos mirčių tardymo izoliatoriuje, federalinė bausmių vykdymo tarnyba nersis iš kailio, o tai taip pat pavojinga“, – pabrėžė teisių gynėjas.

„Priverstinai maitinti bado streiką paskelbusį kalinį pradedama po tam tikro laiko, remiantis gydytojų rekomendacija. Tai vyksta ne pirmąją ir ne antrąją dieną, o vėliau“, – sakė agentūrai „Interfax“ Maskvos Helsinkio grupės narys Valerijus Borščevas.

M.Chodorkovskis paskelbė bado streiką protestuodamas prieš tai, kad jam buvo pratęstas areštas.

„Bado streikas atrodo pagrįstas, ir mes, teisių gynėjai, remiame jo reikalavimus. Bet aš nuogąstauju dėl jo sveikatos. Aš nežinau, kaip toli jis gali eiti. Tardymo izoliatoriuje badauti ne taip paprasta. Iš esmės M.Chodorkovskis teisus. Kai jam buvo pratęstas areštas, buvo labai šiurkščiai pažeisti Rusijos įstatymai“, – sakė L.Ponomariovas.

Buvęs „Jukos“ vadovas savo protestą motyvuoja tuo, kad balandį priimtos Rusijos baudžiamojo proceso kodekso pataisos draudžia taikyti areštą asmenims, įtariamiems ekonominiais nusikaltimais.

Gegužės 14 dieną Maskvos Chamovnikų teismas pratęsė trims mėnesiams areštą M.Chodorkovskiui ir jo verslo partneriui, buvusiam tarptautinio finansinio susivienijimo „Menatep“ vadovui Platonui Lebedevui.

Sprendimas pratęsti areštą M.Chodorkovskiui ir D.Lebedevui buvo priimtas nagrinėjant baudžiamąją bylą, kurioje jie kaltinami 350 mln. tonų naftos pagrobimu ir pajamų plovimu.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius