-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teisių gynėjai praneša apie pirmąjį mėginimo susideginti Tibete atvejį

Buvęs budistų vienuolis mėgino susideginti Tibete, pranešė viena aktyvistų organizacija, remdamasi Indijoje gyvenančiais tibetiečiais išeiviais, o šis atvejis vadinamas pirmuoju tokio pobūdžio incidentu dideliame autonominiame regione Kinijos pietvakariuose.
Tibeto vienuolis prie Dalai Lamos portreto
Tibeto vienuolis prie Dalai Lamos portreto / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tarptautinės kampanijos už Tibetą (ICT) pranešimas buvo paskelbtas po kelių kitų šiais metais įvykusių incidentų, kai budistų vienuoliai ir vienuolės susidegindavo kituose Kinijos regionuose, kuriuose gyvena daug tibetiečių, seniai maištaujančių prieš centrinę Pekino valdžią.

IST nurodė, kad mėginęs susideginti apie 40 metų vienuolis liko gyvas ir buvo išvežtas į ligoninę Tibeto Čangdu prefektūroje.

„Socialiniuose tinkluose, tarp jų “Facebook„, buvo paskelbta pranešimų tibetiečių kalba, kurie rodo, jog tibetietis Tenzinas Phuntsogas liko gyvas ir buvo paguldytas į ligoninę“, – sakoma ICT pranešime.

Kaip pranešama, šis asmuo anksčiau gyveno viename vienuolyne, kuris, pasak kai kurių šaltinių, buvo uždarytas po to, kai pasklido gandų apie sprogdinimą vietos vyriausybės pastate spalio 26 dieną.

„Jeigu iki šiol pasirodę pranešimai yra teisingai, tai būtų pirmasis susideginimas Tibeto autonominiame regione“, – nurodė ICT.

Žmogaus teisių organizacijos pranešė, kad šiemet devyni vienuoliai ir dvi vienuolės susidegino Sičuano provincijoje, kuri ribojasi su Čangdu, protestuodami prieš tibetiečių budistų persekiojimą. Nurodoma, kad bent septyni iš šių protestuotojų mirė.

Dauguma jų buvo Kirčio vienuolyno, esančios Sičuano Abos apygardoje, bendruomenės nariai. Šis vienuolynas buvo praktiškai izoliuotas nuo pasaulio, kai kovą susidegino jaunas vienuolis, vardu Phuntsogas, o šis incidentas išprovokavo masinius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius