Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas leido aštuonioms dienoms sulaikyti „EgyptAir“ lėktuvo užgrobėją

Vyras, kaltinamas užgrobęs oro bendrovės „EgyptAir“ lėktuvą ir privertęs jį nutupdyti Kipre, trečiadienį pirmą kartą stojo prieš teismą, kuris leido jį sulaikyti aštuonioms dienoms.
Seif El-Dinas Mohamedas Mostafa
Seif El-Dinas Mohamedas Mostafa / „Scanpix“/AP nuotr.

Policijos atstovai Larnakos teisme sakė, kad 58 metų egiptiečiui Seif El-Dinui Mohamedui Mostafai gali būti pareikšti kaltinimai dėl užgrobimo, žmonių pagrobimo turint tikslą nugabenti juos į nežinomą vietą, neatsargaus ir pavojingo elgesio bei antiteroristinio įstatymo pažeidimų.

Seif El-Dinas Mohamedas Mostafa teisme nekalbėjo. Tačiau išlipęs iš policijos automobilio jis parodė pergalės ženklą žurnalistams, susirinkusiems į posėdį, vykusį teismo rūmuose, kurie yra mažiau nei kilometro atstumu nuo Larnakos oro uosto, kur antradienį vyko įkaitų drama.

Seif El-Dinui Mohamedui Mostafai, kurio buvusi žmona gyvena Kipre, oficialūs kaltinimai iki kito teismo posėdžio nebus pareikšti. Tik po to jis galės padaryti kaltinamojo pareiškimą.

Kipro pareigūnai apibūdino Mostafą kaip „psichologiškai nestabilų“ asmenį ir sakė, kad ši byla „nesusijusi su terorizmu“. Pareigūnai sako, kad vyro motyvai buvo asmeniški, susiję su jo buvusia žmona, gyvenančia Kipre.

Vienas policijos atstovas sakė, kad sulaikytas įtariamasis policininkams pareiškė: „Kaip reikėtų pasielgti žmogui, kuris nėra matęs savo žmonos ir vaikų 24 metus, ir Egipto valdžia jam to neleis?“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius