-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas nutarė išformuoti religinę grupę, kai per gimdymą namuose mirė motina ir kūdikis

Latvijoje Vidžemės apygardos teismas penktadienį nusprendė patenkinti buvusio generalinio prokuroro Erikso Kalnmeierso prašymą panaikinti Pirmąją evangelikų Jėzaus kongregaciją po to, kai per gimdymą namuose mirė jauna moteris, kuri buvo šios religinės grupės narė, ir jos kūdikis.
Kryžius
Kryžius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sprendimas dar neįsigaliojo ir dar gali būti apskųstas Aukščiausiajam Teismui.

2022 metais rugpjūčio 26 dieną Vidžemės apygardos teismas atmetė buvusio generalinio prokuroro prašymą išformuoti religinę grupę, tačiau oficialiai įspėjo kongregaciją.

Byla atsidūrė apygardos teisme po to, kai prokuratūra pateikė protestą dėl pirmosios instancijos teismo sprendimo.

Dienraštis „Latvijas Avize“ anksčiau pranešė, kad 2019 metų gegužę gimdydama namuose mirė 21 metų moteris, Pirmosios evangelikų Jėzaus kongregacijos narė. Jos vyras, tėvas ir kongregacijos vadovo žmona buvo vieninteliai gimdyme dalyvavę asmenys. Nė vienas iš jų neturėjo medicininio išsilavinimo, tačiau niekas nekvietė medikų, kai procesas pakrypo ne taip.

Kūdikis gimė negyvas, o motina vėliau mirė nuo eklampsijos – sunkios toksikozės formos. Pranešama, kad gimdymo metu vyrai laikė moters kojas ir į burną kišo šaukštą. Kitą dieną jie davė moteriai gerti tik vandens, teigiama laikraščio pranešime.

Moters vyrui, tėvui ir kongregacijos vadovo žmonai buvo pateikti kaltinimai dėl neteisėto gydymo ir asmens palikimo be būtinosios pagalbos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius