-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Teismo posėdis dėl „WikiLeaks“ įkūrėjo ekstradicijos atidėtas iki birželio 14 dienos

Londono sostinės Belmaršo rajono teisme birželio 14 dieną įvyks posėdis, kuriame bus pradėtas nagrinėti Juliano Assange'o, vyriausybių paslaptis viešinančio tinklalapio „WikiLeaks“ įkūrėjo, ekstradicijos klausimas.  
Julianas Assange'as
Julianas Assange'as / „Scanpix“/„Picture-Alliance“ nuotr.

„Pirmasis posėdis dėl ekstradicijos į Jungtines Valstijas, anksčiau planuotas birželio 12 dieną, nukeltas į birželio 14-ąją. Posėdis vyks Belmaršo magistratų teisme“, – pranešė „WikiLeaks“ savo „Twitter“ paskyroje.

Tinklalapis taip pat pranešė, kad JAV teisingumo departamentas rengiasi pareikšti J.Assange'ui naujų kaltinimų.

„Prezidento Donaldo Trumpo Teisingumo departamentas taip desperatiškai kurpia bylą J.Asange'ui, kad pagrindiniu liudytoju kviečia sociopatą, nuteistą sukčių ir seksualinį nusikaltėlį“, – pažymėjo „WikiLeaks“.

Remiantis „WikiLeaks“ pateiktais dokumentais, turimas omenyje Federalinio tyrimų biuro (FTB) informatorius Sigurduras Thordarsonas, kuris apsimetinėjo J.Assange'u ir ne kartą buvo sulaikytas dėl dokumentų klastojimo, sukčiavimo bei pedofilijos.

Nyderlandų televizijos NOS žiniomis, S.Thordarsonas praėjusią savaitę atvyko į Jungtinę Karalystę ir buvo „itin nuodugniai“ apklaustas, rengiant naujus kaltinimus J.Assange'ui.

Anot NOS, gegužės 6 dieną FTB specialioji agentė Megan Brown, vadovaujanti tyrimui dėl J.Assange'o, ir Virdžinijos rytų apygardos prokuroras Kellenas Dwyeris buvo atskridę į Islandiją apklausti S.Thordarsono.

Gegužės 27 dieną S.Thordarsonas buvo atgabentas į Vašingtoną ir čia buvo iki birželio 1-osios.

Šiuo metu J.Assange'as Londono Belmaršo kalėjime atlieka 11 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, skirtą už tai, kad kad nesilaikė Jungtinės Karalystės teismo 2012 metais nustatytų paleidimo už užstatą sąlygų.

Australas, prieš septynerius metus pasiprašęs prieglobsčio Ekvadoro ambasadoje Londone, buvo suimtas balandžio 11-ąją, Kitui atšaukus jam suteiktą politinį prieglobstį ir išdavus britų pareigūnams.

JAV Teisingumo departamentas balandį pranešė, kad kaltina J.Assange'ą susimokius su buvusia JAV kariuomenės žvalgybos analitike Chelsea Manning pavogti ir paskelbti tūkstančius įslaptintų arba konfidencialių karinių ir diplomatinių dokumentų.

Švedijoje J.Assange'as 2010 metais buvo apkaltintas išžaginimu. Jis pats tvirtino, kad lytinis aktas vyko abipusiu sutikimu.

„WikiLeaks“ įkūrėjas Švedijoje taip pat kaltintas seksualine prievarta ir priekabiavimu, tačiau šie kaltiimai buvo panaikinti suėjus senaties terminui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius