Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teksase įvykdyta egzekucija savo aukos kraują gėrusiam žudikui

Teksaso valstija įvykdė egzekuciją vyrui, kuris buvo nuteistas už tai, kad žiauriai nužudė vieną 12-metį ir gėrė jo kraują, trečiadienį pranešė pareigūnai.
Pablo Vasquezas.
Pablo Vasquezas. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

38 metų Pablo Vasquezui mirtina injekcija buvo sušvirkšta Hantsvilio kalėjime, 18 val. 35 min. vietos (ketvirtadienį 3 val. 35 min. Lietuvos) laiku, pranešė Teksaso kalėjimų sistemos pareigūnai.

P.Vasquezas, kuris tą nusikaltimą įvykdė būdamas 20-metis, nužudė Davidą Cardenasą per vieną vakarėlį – smogė berniukui į galvą vamzdžiu ir perrėžė jam gerklę.

Policijos paskelbtame 1998 metais vykusios apklausos, per kurią kaltinamasis prisipažino padaręs nusikaltimą, protokole nurodoma, kad P.Vasquezas pasakojo girdėjęs savo galvoje balsus, liepiančius gerti negyvo berniuko kraują.

„Kraujas varvėjo, o aš išsitepiau juo visą veidą, todėl nežinau... Noriu pasakyti, kad kažkas tiesiog liepė man gerti“, – tuomet sakė suimtasis.

Jo advokatams nepavyko įrodyti, kad P.Vasquezo veiksmus lėmė psichikos sutrikimas.

Teksase šiemet įvykdytos jau šešios egzekucijos, o visose Jungtinėse Valstijose – 11.

Pernai JAV įvykdė mirties bausmę 28 žmonėms – tai buvo mažiausias per metus įvykdytų egzekucijų skaičius nuo 1991-ųjų, nurodė Mirties bausmių informacijos centras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius