-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teksase myriop nuteistas kalinys egzekucijos išvakarėse pareikalavo pakartotinio DNR tyrimo

Teksase vienas myriop nuteistas kalinys tikisi išvengti trečiadienį paskirtos egzekucijos, jeigu JAV Aukščiausiasis Teismas ir valstijos gubernatorius patenkins paskutinę minutę jo pateiktą prašymą atlikti DNR tyrimą, kuris esą turi įrodyti nuteistojo nekaltumą.
Kalėjimas
Kalėjimas / Photos.com

47 metų Henry Skinneris, pravarde Henkas, anksčiau nesėkmingai stengėsi įtikinti institucijas pakartoti DNR tyrimus, kurie, pasak nuteistojo, turi įrodyti, kad jis 1993 metų gruodžio 31 dieną nenužudė savo gyvenimo draugės ir dviejų jos sūnų.

Jį myriop nuteisė prisiekusiųjų teismas dar 1995 metais, tačiau dabar Henkas tvirtina, kad įkalčių, kurie nebuvo patikrinti nagrinėjant bylą, papildomi DNR tyrimai padės įrodyti nekaltumą.

Sekmadienį Teksaso malonės ir lygtinio atleidimo nuo bausmės komisija atmetė H.Skinnerio apeliaciją ir perdavė spręsti jo likimą JAV Aukščiausiajam Teismui bei Teksaso gubernatoriui Rickui Perry.

„Nesugalvoju nė vienos geros priežasties, kodėl reikėtų atsisakyti atlikti DNR tyrimą byloje, kurioje yra kitų stiprių įrodymų, bylojančių (nuteistojo) nekaltumą“, – H.Skinnerio advokatas Robas Owenas sakė naujienų agentūrai AFP.

„Būdamas prokuroras nenorėčiau kam nors įvykdyti mirties bausmės, kol nebūčiau visiškai įsitikinęs. Šiuo atveju DNR tyrimas yra tai, ko mums reikia, kad įsitikintume“, – pridūrė jis.

Pasak R.Oweno, klientas tebėra nusiteikęs optimistiškai, kad jo prašymas gali būti patenkintas, nors iki egzekucijos likusios tik kelios valandos.

H.Skinneris, kuris yra susituokęs su viena prieš mirties bausmę pasisakančia prancūze aktyviste, iškart po arešto pareiškė esantis nekaltas.

Prieš dešimt metų jis užsitikrino Šiaurės Vakarų universiteto žurnalistikos profesoriaus Davido Protesso paramą – pastarasis iš naujo ištyrė šią bylą su savo studentais.

Palyginę H.Skinnerio ir ant aukų rastą DNR, jie padarė išvadą, kad nuteistasis yra nekaltas.

Kai kurie DNR įkalčiai buvo pateikti nagrinėjant H.Skinnerio bylą ir siekiant įrodyti, kad jis buvo savo namuose Teksaso mieste Pampoje, kai ten buvo įvykdytos žmogžudystės. Šio teiginio advokatai nebuvo užginčiję.

Tačiau po arešto atlikti kraujo tyrimai parodė, kad H.Skinneris nužudymų metu buvo veikiamas antidepresantų, vaistų nuo skausmo ir alkoholio.

Pasak advokatų, dėl šios priežasties jis fiziškai nebūtų įvykdęs nusikaltimo. Pasmertojo myriop gyvenimo draugė 40 metų Twila Jean Busby buvo uždaužyta kirvakočiu, o jos du sūnūs (20 ir 22 metų) mirtinai subadyti.

Per kelerius pastaruosius metus Jungtinėse Valstijose paleista 17 mirtininkų, kai DNR tyrimais įrodytas jų nekaltumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius