-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teksase nušautos mokinės mama: jis kvietė dukrą į pasimatymą ir buvo atstumtas

Po 10 gyvybių nusinešusių šaudynių Teksaso mokykloje, prabilo vienos iš aukų mama. Sadie Baze teigia, kad jos dukrą šaulys kvietė į pasimatymą ir buvo atstumtas, rašo CNN.
Dimitrios Pagourtzis
Dimitrios Pagourtzis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

S.Baze penktadienį vis tikėjosi, kad dukra Shana Fisher grįš į namus, tačiau ji buvo viena iš dešimties nušautųjų mokykloje.

„Ji niekuomet nebeįžengs pro šias duris“, – negali susitaikyti S.Baze.

Ji CNN teigė, kad įtariamas žudikas, Dimitrios Pagourtzis, bandė su jos šešiolikmete dukra užmegsti romantiškų ryšių – kvietė į pasimatymą.

Prieš savaitę S.Fisher atsistojo per pamoką ir pasakė D.Pagourtzis’ui, kad ji nesusitiks su juo, žiniasklaidą informavo mama.

Ji patikino, kad žudikas prieš tai susitikinėjo su geriausia dukros drauge, todėl ji dukrą pamokiusi „kad tu nesusitikinėji su savo draugių buvusiais“.

„Scanpix“/AP nuotr./Šaudynės Teksaso mokykloje
„Scanpix“/AP nuotr./Šaudynės Teksaso mokykloje

Įtariamojo šeima: „Jis mielas berniukas“

Naujausiais duomenimis, 17-metis D.Pagourtzis be 10 nužudytų, įtariamas sužeidęs dar 13 asmenų. Jo šeima išplatino pranešimą, kuriame išreiškė užuojautą aukoms.

Šeimos nariai patikino, kad jie „yra taip pat šokiruoti ir sutrikę dėl atsitikusių įvykių, kaip bet kas kitas“. D.Pagourtzis buvo „protingas, tylus ir mielas berniukas“, teigia jie.

Pranešimas išplatintas per teisininkų įmonę, jame aiškinama, kad šeima bendradarbiauja su tyrėjais ir daugiau viešai situacijos nekomentuos, kol faktinių aplinkybių nustatymo stadija bus baigta.

„Kol mes liekame tyloje apie tragedijos detales, tai, ką sužinojome iš žiniasklaidos pranešimų atrodo nesuderinama su tuo berniuku, kurį mylime“, – teigia šeima.

D.Pagourtzis šiuo metu sulaikytas, jam pateikti kaltinimai dėl daugelio žmonių žmogžudystės ir sunkinančio viešo tarnautojo užpuolimo. Jis nepateikė savo pareiškimo.

Vaikino advokatas Robertas Barfieldas aiškina, kad jo klientas „nesijaučia gerai“ ir yra „sutrikęs“. Jei jis bus nuteistas, jam negrės mirties bausmė. Pagal Teksaso įstatymus, jaunesniems nei 18 metų nusikaltėliams už tokio pobūdžio nusikaltimus gresia įkalinimas iki gyvos galvos su galimybe prašyti malonės po 40 metų.

Dieną po žudynių pietrytiniame Teksase, Santa Fe žmonės susitelkę į gedulą, srities kongreso narys teigia, kad gyventojai „laikysis kartu“, kaip jie darė ir po uragano Harvey prieš kelis mėnesius.

„Mes sielvartaujame kartu, mes mylėsime vienas kitą ir dirbsime kartu. Tą darėme po Harvey, tą vis dar darome po Harvey“, – žiniasklaidai teigia respublikonas Randy Weberis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius