-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teksase ruošiamasi potvynio užlietos chemijos gamyklos sprogimui

Mažame miestelyje netoli Hjustono esanti chemijos gamykla, kurią apsėmė potvynio vanduo, sprogs, pranešė ją valdančios Prancūzijos įmonės atstovė spaudai. Kada tai įvyks ir kokio masto žala bus padaryta, kol kas neaišku.
Teksase netrukus sprogs chemijos gamykla
Teksase netrukus sprogs chemijos gamykla / „Scanpix“/AP nuotr.

Krosbio miestelyje už maždaug 40 km į šiaurės rytus nuo Hjustono esančioje „Arkema Inc.“ gamykloje dėl potvynio, kurį sukėlė uragano „Harvey“ atneštos smarkios liūtys, nutrūko elektros tiekimas ir sugedo atsarginiai generatoriai.

Dėl to gamykloje nebeveikia cheminių medžiagų aušinimo sistema ir kylant temperatūrai jos tampa nestabilios.

„Kils gaisras. Tai bus panašu į degantį benziną. Gaisras bus staigus ir intensyvus“, – sakė kompanijos atstovė Janet Smith.

„Nėra jokio būdo užkirsti kelią sprogimui“, – anksčiau trečiadienį sakė „Arkema“ vadovas Richas Rowe'as.

„Arkema“ gamina organinius peroksidus, naudojamus įvairiose srityse, pradedant farmacija ir baigiant statybinių medžiagų gamyba.

„Kylant temperatūrai šios medžiagos ims skilti. Pasklis balti dūmai ir užsiliepsnos, – sakė J.Smith. – Taigi, gaisras neišvengiamas. Neaišku tik kada tai nutiks“.

„Arkema“ uždarė gamyklą Krosbyje dar prieš tai, kai uraganas Harvey praėjusią savaitę smogė Teksaso pakrantei, tačiau vienuolika žmonių liko jos prižiūrėti.

Antradienį ši grupė buvo išvežta iš gamyklos, o pustrečio kilometro spinduliu aplink ją gyvenantiems žmonėms buvo nurodyta evakuotis. Tai buvo padaryta gamykloje dingus elektrai.

Hariso apygardos ugniagesių atstovė spaudai Rachel Moreno sakė, kad toks spindulys buvo nustatytas po konsultacijų su JAV Krašto saugumo departamentu ir kitais ekspertais.

„Taip, ši situacija neramina, – sakė R.Moreno. – Tačiau dabar gamykla yra apsupta vandens, ir nemanome, kad ugnis išplis“.

Ši gamykla yra netoli Hjustono esančiame pramonės rajone, kur sutelkta itin daug naftos perdirbimo įmonių, naftotiekių ir chemijos gamyklų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius