Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 10 /09:38

Teksase suimtas tėvas, nužudęs keturis savo vaikus ir dar du žmones

Teksase po įtemptų derybų suimtas tėvas, kuris viename Hjustono priemiestyje nušovė keturis savo vaikus ir du su jais buvusius suaugusius, taip pat sunkiai sužeidė 15-metę dukrą, pranešė pareigūnai.
Sulaikymo operacija
Sulaikymo operacija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sužalota paauglė trečiadienį dar sugebėjo iškviesti policiją ir vėliau perspėjo, kad jos tėvas planavo važiuoti į jos senelių namus bei juos nužudyti, sakė Hariso apygardos šerifo biuro įgaliotinis Thomas Gillilandas. Įtariamasis galiausiai pasidavė po tris valandas trukusių derybų su pareigūnais, kai policija apsupo jo automobilį netoli išpuolio vietos esančioje gatvėje.

Th.Gilliandas sakė, kad „dvi valandas buvo nuolat kalbamasi su ginkluotu vyru, įrėmusiu pistoletą sau į galvą ir ką tik nužudžiusiu šešis žmones“.

Th.Gilliandas sakė, kad „dvi valandas buvo nuolat kalbamasi su ginkluotu vyru, įrėmusiu pistoletą sau į galvą ir ką tik nužudžiusiu šešis žmones“.

Šerifo departamentas sakė, kad tos apylinkės konsteblio pavaduotojai trečiadienio vakarą buvo iškviesti į namą, kuriame buvo įvykdytas kruvinas išpuolis. Jie ten rado du nužudytus suaugusiuosius ir tris vaikus. Dar vienas vaikas vėliau mirė ligoninėje.

Tarp aukų buvo du berniukai – keturmetis ir 14-metis, dvi mergaitės – septynmetė ir devynmetė, taip pat 39 metų vyras ir 33 metų moteris, nurodė Th.Gillilandas. Užpuolikas ir jo žmona gyveno atskirai, o ta moteris dabar gyvena už valstijos ribų, pridūrė pareigūnas.

Visi nušauti vaikai buvo šios poros auginti vaikai, iš kurių du buvo įvaikinti.

„Atrodo, kad kilo iš buitinio konflikto, subyrėjus šeimai – taip sakė mūsų liudininkai“, – konsteblio pavaduotojas Markas Hermanas sakė žurnalistams, nepateikdamas daugiau detalių.

Pareigūnai nepaskelbė aukų ir įtariamojo vardų, taip pat nenurodė, ar nužudyti suaugusieji buvo vaikų arba jų tėvo giminaičiai.

Th.Gillilandas sakė, kad trečiadienio vakarą pašautos paauglės būklė buvo labai sunki.

Paauglės suteikta informacija padėjo surasti įtariamąjį. Numanomas ginkluotas užpuolikas mėgino sprukti nuo policijos, bet galiausiai buvo užspeistas. Po ištisas valandas trukusio laukimo ir derybų, vyras išlipo iš savo automobilio, pakėlė rankas ir atsiklaupė, kai pareigūnai priėjo jo suimti.

Th.Gillilandas sakė, kad barzdotas vyras yra vyresnis negu 30 metų. Kai konsteblio pavaduotojas kartu su kitais pareigūnais prie jo prisiartino, jis „tiesiog sėdėjo savo automobilyje ir žiūrėjo į mus“.

4-osios apylinkės konsteblis Ronas Hickmanas pridūrė: „Jis išbuvo automobilyje pusketvirtos valandos. Jis buvo išsekęs, kaip ir mes visi. Jis išlipo iš automobilio nesipriešindamas.“

08:43 val. Netoli Hjustono – naujos žudynės

Jungtines Amerikos Valstijas sukrėtė naujos žudynės. Netoli Hjustono miesto esančiame name nušauti šeši žmonės, tarp jų keturi mažamečiai vaikai, praneša BBC.

Policija buvo iškviesta trečiadienio vakarą. Namuose ji rado du negyvus suaugusiuosius ir tris vaikus. Ketvirtas vaikas mirė ligoninėje. Žuvo 4 ir 14 metų berniukai ir 7 bei 9 metų mergaitės.

Policija buvo iškviesta trečiadienio vakarą. Namuose ji rado du negyvus suaugusiuosius ir tris vaikus. Ketvirtas vaikas mirė ligoninėje. Žuvo 4 ir 14 metų berniukai ir 7 bei 9 metų mergaitės.

Viena mergaitė ligoninėje yra kritinės būklės. 15-metė sužeista šūviu į galvą. Nepaisant to, mergaitė atpažino užpuoliką ir pranešė policijai, kas jis ir kaip jį rasti.

Policija netrukus aptiko įtariamojo automobilį ir ėmė jį persekioti. Netrukus įtariamojo automobilis buvo apsuptas, o galingas policijos sunkvežimis tiesiog užvažiavo ant persekioto automobilio kapoto, kad įtariamasis nebegalėtų pabėgti. Šaulys po dvi valandas trukusių derybų pasidavė.

Tragedijos priežastimi tapo namuose kilęs ginčas. Tačiau kol kas neaiškus įtariamojo ryšys su nužudytaisiais. Įtariamasis yra apie 30-ties metų, augina barzdą. Jis buvo ginkluotas pistoletu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius