Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teksase už nepilnametės žaginimą nuteistas vyras iš mormonų atskilėlių sektos

Teksaso valstija, kurią teismas buvo nubaudęs dėl elgesio su poligamiją praktikuojančios mormonų atskilėlių sektos vaikais, dabar laimėjo apkaltinamąjį nuosprendį savo pirmoje byloje dėl kaltinimų šios sektos nariui nepilnametės žaginimu.

38 metų Raymondas Jessopas ketvirtadienį vakare buvo pripažintas kaltu dėl lytinių santykių su paaugle, kuri jam buvo atiduota kaip dvasinė sutuoktinė. Prisiekusieji, kurie vėl susirinks pirmadienį, jam gali skirti kalėjimo iki 20 metų bausmę.

Iš pradžių 2008 metų balandį kelias dienas trukusį Teksaso pareigūnų reidą sektos fermoje „Yearning For Zion“ (Siono išsiilgimas) temdė klaidingi žingsniai. Teisėsaugos pareigūnai, kurie toje fermoje ieškojo jiems skambinusios merginos, tvirtinusios, kad ją išnaudoja, vėliau pripažino, kad jokios Sarah Barlow nėra.

Teigiama, kad R.Jessopas turėjo devynias žmonas. Jam taip pat pateikti kaltinimai daugpatyste, bet ta byla bus nagrinėjama vėliau.Kelios savaitės po to, kai Teksaso vaikų apsaugos tarnybos pareigūnai perėmė 439 sektos vaikų globą, apeliacinis teismas nusprendė, kad valstijos pareigūnai viršijo savo įgaliojimus, ir grąžino vaikus tėvams.

Tačiau pareigūnai toje fermoje sektos narių namuose ir bažnyčios požemiuose rado dokumentų, kurie padėjo nuteisti R.Jessopą ir apkaltinti dar 11 Pastarųjų Dienų Šventųjų Jėzaus Kristaus Fundamentalistinės bažnyčios narių.

Prisiekusieji kaltinamąjį nuosprendį R.Jessopui paskelbė po mažiau nei dvi valandas trukusio pasitarimo. Kaltinamasis, kuris proceso metu buvo laisvėje už užstatą ir kuris klausydamasis verdikto jokių jausmų nerodė, buvo iš karto surakintas antrankiais ir nuvežtas į kalėjimą.

Teigiama, kad R.Jessopas turėjo devynias žmonas. Jam taip pat pateikti kaltinimai daugpatyste, bet ta byla bus nagrinėjama vėliau.

Dabartinėje byloje minima mergaitė, kuriai šiuo metu – 21 metai, iš pradžių buvo R.Jessopo brolio „dvasinė sutuoktinė“, o paskui, kai jai buvo 15-a, buvo „paskirta“ R.Jessopui, rodo fermoje rasti dokumentai. Mergaitė pastojo būdama 16 metų amžiaus.

Bendrai pagal Teksaso įstatymus joks jaunesnis nei 17 metų asmuo negali turėti lytinių santykių su suaugusiuoju.

„Yra tvirtas pagrindas, paremtas ne tik dokumentais, (bet ir) DNR įrodymais, kad Raymondas Merrilas Jessopas už tų vartų, už tų sienų žagino paauglę“, – sakydamas baigiamąją kalbą pareiškė generalinio prokuroro pavaduotojas Ericas Nicholsas, kuris stovėjo šalia tos jaunos motinos ir mažo vaiko senamadiškomis suknelėmis nuotraukų.

Teismo medicinos ekspertai, kurie liudijo šiame spalio 26 dieną prasidėjusiame procese, sakė, jog yra beveik 100 proc. tikimybė, kad R.Jessopas yra tos merginos dukters, kuriai dabar ketveri metai, tėvas.

Mergina buvo įtraukta į kaltintojų liudytojų sąrašą, bet teisme neliudijo.

Nuo to laiko, kai pareigūnai atliko reidą minėtoje fermoje, įvairūs kaltinimai, pradedant nepranešimu apie vaikų seksualinį išnaudojimą ir baigiant žaginimu, buvo pateikti dvylikai šios sektos narių vyrų.

Pats Pastarųjų Dienų Šventųjų Jėzaus Kristaus Fundamentalistinės bažnyčios lyderis Warrenas Jeffsas Jutoje buvo nuteistas kaip išžaginimo bendrininkas, o Arizonoje jo laukia teismas dėl kaltinimų, susijusių su nepilnamečių santuokomis šioje valstijoje. Vėliau Teksase jis bus atskirai teisiamas dėl žaginimo ir daugpatystės.

Minima sekta atskilo nuo Pastarųjų dienų šventųjų Jėzaus Kristaus bažnyčios (mormonų), kai ši daugiau kaip prieš šimtmetį uždraudė poligamiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius