Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip stichijos siaubiamoje Tenerifėje sekėsi lietuviams? (papildyta 16.27 val., nuotraukos)

Liūtims nuniokojus lietuvių pamėgtą Tenerifės salą, apie nuo stichijos nukentėjusius tautiečius žinių kol kas nėra.
Kritinė situacija Tenerifėje
Kritinė situacija Tenerifėje / „Scanpix“ nuotr.

Pranešama, kad Kanarų salose dėl liūčių paskelbtas antras iš penkių pavojaus lygių. Portalo „Euronews“ duomenimis, apie 27 tūkst. namų aštuoniuose Kanarų salose liko be elektros, buvo ir mobiliojo ryšio sutrikimų.Stipriausiai liūtys smogė didžiausiai salyne Tenerifės salai. Kaip skelbia portalas thinkspain.com, stiprus lietus joje užtvindė namus, įstaigas, parduotuves, kelius. 

Tenerifėje per 24 valandas iškrito 82 mm kritulių. Vidutiniškai per visą vasario mėnesį saloje jų teiškrinta 36 mm. Vietos valdžia dėl stichijos nurodė uždaryti mokyklas ir rekomendavo žmonių neišvykti iš namų.

Antradienį buvo uždarytos visos mokyklos. Pranešama, kad gelbėtojai gavo 70 iškvietimų, susijusių su liūtimis.

Kelionės nenutraukiamos ir neatšaukiamos

Tarptautinio kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ atstovė Lina Pusvaškytė informavo, kad su šia bendrove į Tenerifę šiuo metu yra išvykę 109 poilsiautojai. Kitose Kanarų salose „Tez Tour“ poilsiautojų nėra. Pasak „Novaturo“ rinkodaros direktoriaus Tomo Mikalonio, saloje šiuo metu yra 117 Novaturo turistų.  

Tenerifėje per 24 valandas iškrito 82 mm kritulių. Vidutiniškai per visą vasario mėnesį saloje jų teiškrinta 36 mm.„Remiantis informacija, gauta iš oficialios „Tez Tour“ atstovybės Ispanijoje, didžiausios liūtys vyko šiaurinėje salyno dalyje, o poilsiautojai ilsisi pietinėje – taigi nekilo pavojaus klientų saugumui“, – tikino L.Pusvaškytė. 

Pasak kelionių organizatoriaus atstovės, atostogaujantys lietuviai turėtų likti Tenerifėje. Lietus ten esą liovėsi, o Ispanijoje esantys bendrovės gidai antradienį popiet jau pranešė apie šviečiančią saulę. 

„Neabejojame, kad poilsiautojai sklandžiai pratęs savo poilsį, taip pat nematome jokios grėsmės būsimoms kelionėms šia poilsio kryptimi. Numatyti skrydžiai į Tenerifę yra planuojami pagal iš anksto numatytą grafiką“, – tvirtino L.Pusvaškytė. „Tez Tour“ esą nepajuto jokių pokyčių dėl kelionių pardavimų į Tenerifę. Jau užsakyti skrydžiai šia kryptimi nėra atšaukinėjami. 

„Pagalbos mūsų klientams neprireikė, pageidavimų anksčiau grįžti namo nesulaukėme. Priešingai, šiandien gavome 6 turistų prašymą pratęsti kelionės trukmę. Vasario pirmoje pusėje Tenerifėje vyksta pasaulyje gerai žinomas ir vertinamas karnavalas. Tikėtina, kad mūsų turistams jis labai patiko ir jie nori stebėti ar dalyvauti toliau“, – šypsojosi „Novaturo“ atstovas T.Mikalonis. Ši bendrovė pirmadienį ir antradienį pardavė pardavė maždaug 40 kelionių Tenerifę. 

Lietuvos Užsienio reikalų ministerijoje „15min.lt“ informavo, kad lietuviai dėl įvykių Tenerifėje kol kas nesikreipė nei į šalies ambasadą Ispanijoje, nei į pačią ministeriją. 

„Tenerifėje nėra bloga situacija, tiesiog tenykščiai gyventojai nepratę prie panašių oro salygų ir kiek sutirštino žinias. Mūsų žiniomis, buvo atšaukta keletas ekskursijų, kai kurių trukmė dėl oro sąlygų kiek pailgėjo, tačiau kažkokių rimtesnių pasekmių nebuvo“, – pranešimus apie situaciją Tenerifėje švelnino T.Mikalonis. 

Dar stipresnės liūtys Kanaruose prognozuojamos trečiadienį, šįkart turi smogti Lanzerotės ir Fuerteventuros saloms. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius