-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tenerifėje „Dievo pasiuntiniu“ save laikęs benamis minios akivaizdoje turistei nupjovė galvą

Ispanijos saloje Tenerifėje įvykdytas šiurpus nusikaltimas: kaip įtariama, psichine liga sergantis benamis parduotuvėje nužudė ir nupjovė galvą turistei iš Didžiosios Britanijos.
Tenerifės Los Cristianos miestelio pareigūnai dirba šalia prekybos centro, kuriame buvo įvykdyta šiurpi turistės žmogžudystė.
Tenerifės Los Cristianos miestelio pareigūnai dirba šalia prekybos centro, kuriame buvo įvykdyta šiurpi turistės žmogžudystė. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Žmogžudystė buvo įvykdyta penktadienio rytą nedideliame Los Cristianos miestelyje, prekybos centre, rašo BBC. Liudininkai teigė, kad benamis auką pasirinko atsitiktinai – vos įėjęs į parduotuvę jis čiupo pirmą pasitaikiusį peilį ir nieko nesakęs nudūrė arčiausia buvusią 62 metų turistę.

Šokiruotos minios akivaizdoje vyriškis nupjovė jai galvą ir, paėmęs ją, išnešė į lauką. Netrukus jį nuginklavo ir sulaikė parduotuvės apsaugininkas.

„Aš pasistačiau automobilį šalia parduotuvės ir mačiau, kaip iš jos išbėga vyras su kažkokiu kruvinu daiktu rankose. Jį vijosi apsaugininkas. Vyriškis šveitė tą daiktą ant žemės link manęs, ir aš pamačiau, kad tai buvo moters galva“, – sakė vienas liudininkas.

Visi yra šokiruoti. Tai labai saugus rajonas, žmonės čia vaikšto tiek dieną, tiek naktį. Tai išties nenormalu.„Panašu, kad šis vyriškis neturėjo jokio žmogžudystės motyvo. Jis tiesiog įėjo į parduotuvę ir nupjovė moteriai galvą“, – sakė miestelio tarybos narys Manuelis Reveronas.

Laukiant, kol atvyks policija, parduotuvės apsaugininkams teko raminti įtūžusią minią. „Sulaikytąjį apsupę žmonės bandė jį apdaužyti ir apspardyti“, – teigė vietos žurnalistas Colinas Kirby.

„Visi yra šokiruoti. Tai labai saugus rajonas, žmonės čia vaikšto tiek dieną, tiek naktį. Tai išties nenormalu“, – teigė netoli parduotuvės esančio teismo darbuotoja Christina Perez.

Vyriškis buvo sulaikytas. Vietos žiniasklaida teigia, kad įtariamasis yra iš Bulgarijos kilęs benamis, vietiniai jį vadina „Deyan Valentinov D“, jis yra žinomas policijai. Šį benamį dėl jo agresyvaus elgesio spėjo įsiminti ir vietiniai, pvz., sykį jis be jokios priežasties smogė praeiviui į veidą ir išmušė jam dantį.

Šių metų pradžioje vyriškiui buvo skirtas gydymas psichiatrijos ligoninėje. Teigiama, kad jis manė esąs „Dievo pasiuntinys“, nuolat šūkavo, kad „Dievas yra Žemėje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius