Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teroristai Ukrainoje parengė vagoną su lėktuvo katastrofos aukų bagažu

Rytų Ukrainos teroristų lyderiai sekmadienį sakė, kad vagonas su numušto Malaizijos lėktuvo katastrofos aukų asmeniniais daiktais buvo perduotas olandų pareigūnams.
Traukinys Ukrainoje
Traukinys Ukrainoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Vagonas buvo užantspauduotas ir yra parengtas išsiųsti iš Donecko liaudies respublikos teritorijos“, – sakė Sergejus Kavtaradzė, separatistų paskelbtos administracijos saugumo tarybos narys.

Vagone yra „katastrofos (aukų) asmeniniai daiktai ir bagažas“, sakoma jo pareiškime, kuriame priduriama, kad vagonas šeštadienį sukilėlių teritorijoje buvo oficialiai perduotas olandams.

Olandai išvyko į katastrofos vietą

30-ies olandų teismo medicinos ekspertų komanda sekmadienį išvyko į Malaizijos lėktuvo katastrofos vietą, pranešė olandų pareigūnai.

Komanda galėjo išvykti po Europos Saugumo ir Bendradarbiavimo Organizacijos (ESBO) susitarimo su prorusiškais separatistais, sakoma Teisingumo ministerijos pareiškime.

Olandams yra pavesta identifikuoti aukas ir vadovauti katastrofos priežasčių tyrimui.

Tuo tarpu Malaizija sekmadienį pranešė, kad pasiekė susitarimą su Rytų Ukrainos separatistais dėl tarptautinės policininkų grupės prieigos prie numušto keleivinio lėktuvo katastrofos vietos.

Policijai bus leista atvykti į tą rajoną konflikto draskomoje Rytų Ukrainoje, kad ji „teiktų tarptautinių avarijos tyrėjų apsaugą“, sakoma Malaizijos premjero Najibo Razako atstovų pareiškime.

Per liepos 17 dienos katastrofą iš viso žuvo 298 žmonės, tarp jų – 193 olandai. Separatistai buvo apkaltinti per klaidą numušę tą keleivinį „Malaysia Airlines“ lėktuvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius