Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Teroristai užgrobė turtingiausio ukrainiečio Rinato Achmetovo šachtą, įkaitais buvo paėmę 700 žmonių

Šeštadienį 11 valandą ryto į šachtą „Komsomolec Donbasa“ įsiveržė ginkluoti teroristai. Jie įkaitais paėmė apie 700 žmonių, kurie tuo metu dirbo po žeme, rašo naujienų portalas tsn.ua.
Riaušininkas
Teroristai Ukrainoje užgrobė šachtą, įkaitais paėmė 700 žmonių / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Teroristai į šachtą atvažiavo transportu su Donecko liaudies respublikos simbolika, pranešė kompanijos DTEK, kuriai priklauso šachta, spaudos tarnyba. Šachta priklauso turtingiausiam Ukrainos žmogui Rinatui Achmetovui.

„Grasindami ginklais, jie veidu žemyn paguldė administracijos darbuotojus, atėmė mobiliuosius telefonus. Tuo metu šachtoje dirbo 700 žmonių. Dalis teroristų įsiveržė į  administracijos patalpas, ginklu grasino šachtos vadovams, reikalavo pinigų ir transporto. Kadangi grynųjų pinigų šachtoje nėra, teroristai įsiveržė į garažą, kur laikomi automobiliai“, – pranešė spaudos tarnyba.

Teroristai pasiėmė beveik visą šachtos transportą, taip pat du viduje buvusius bankomatus.

Tuo metu kita teroristų dalis užblokavo visus įėjimus į kasyklą. Dėl to į darbą negalėjo patekti apie 800 žmonių. Jiems bandant įeiti, teroristai pradėjo šaudyti, tačiau aukų nebuvo. Tuo metu dar 700 žmonių dirbo po žeme ir neturėjo galimybės palikti savo darbo vietos. Pranešama, kad tiek įmonės darbuotojai, tiek kiti miesto gyventojai yra labai išsigandę dėl savo saugumo ir darbo vietos.

Tai yra jau nebe pirma ginkluotų teroristų ataka. Šį kartą užpulta bendrovei DTEK priklausanti šachta yra  viena stambiausių regiono šachtų.

„Joje yra daug dujinio turinio. Bet kokia ugnis tokioje šachtoje yra pavojinga gyvybei“, – pranešė bendrovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius