Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Teroristas Italijos spaudai: mūsų vadai supainiojo Malaizijos „Boeing“ su Ukrainos lėktuvu

Vienas prorusiškas separatistas, su kuriuo Rytų Ukrainoje kalbėjosi Italijos dienraščio „Corriere della Sera“ žurnalistas, prisipažino, kad jų vadai supainiojo Malaizijos oro linijų lėktuvą su krovininiu Ukrainos kariuomenės orlaiviu. Kiti pokalbio dalyviai vis dėlto laikėsi oficialiosios versijos: „Tai padarėme, žinoma, ne mes“. Italijos laikraščio straipsnį cituoja tvn24.pl.
Malaizijos lėktuvo „Boeing 777“ katastrofos vietoje
Malaizijos lėktuvo „Boeing 777“ katastrofos vietoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Pataikėme į Kijevo lėktuvą, taip mums pasakė mūsų vadai. Galvojome, kad pamatysime ukrainiečių pilotus, besileidžiančius su parašiutais, o išvydome civilių aukų kūnus. Tiek vargšų aukų, kartu su lagaminais, daiktais, kurie neturi nieko bendro su kariuomene“, – pasakė vienas iš separatistų, su kuriuo Torezo geležinkelio stotyje šalia traukinio su aukų palaikais kalbėjosi italų žurnalistas Lorenzo Cremonesi.

„Ketvirtadienį po pietų mūsų vadai įsakė pakrauti į sunkvežimį didelį kiekį ginklų ir amunicijos, – pasakojo separatistas. – Prieš kelias minutes kaip tik buvome girdėję didžiulį sprogimą danguje. „Pataikėme į fašistų iš Kijevo lėktuvą“, – buvo pasakyta mums. Buvome įspėti saugotis, nes gauta informacijos, kad bent dalis įgulos iššoko su parašiutais.“

„Corriere della Sera“ straipsnis
„Corriere della Sera“ straipsnis

„Tarp debesų matėsi balti daiktai. Gal turėjome kovoti ir juos išgaudyti. Kartu su savo kariais ieškojau parašiutininkų ant žemės ir medžiuose. O paskui pamačiau medžiagos skiautę vidury lauko. Pakėliau ją ir pamačiau nė penkerių neturintį vaiką. Tai buvo baisu. Tada ir supratau, kad tai buvo keleivinis lėktuvas, o ne karinis. Ir kad žuvo paprasti žmonės. Atidarytų lagaminų turinys tą patvirtino“, – pasakojo prorusiškų separatistų gaujos narys, nepanoręs atskleisti nei savo vardo, nei pareigų.

Tačiau kartu buvę kiti prorusiški kovotojai žurnalistams kartojo oficialią versiją: „Žinoma, ne mes numušėme lėktuvą. Neturime tokių raketų, kurias galima paleisti taip aukštai. Tai nusikaltimas, kurį padarė Kijevui lojalūs banditai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius