Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Terorizmo kurstymu Jungtinėje Karalystėje kaltinamas vyriškis neigia jam pateiktus kaltinimus

Įtariamas džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) šalininkas, kaltinamas socialiniuose tinkluose dalinęsis informacija apie Didžiosios Britanijos princą George'ą, pirmadienį teisme paneigė visus jam pateiktus kaltinimus.
H.Rashidas dalinosi informacija apie britų princą George'ą
H.Rashidas dalinosi informacija apie britų princą George'ą / „Twitter“ nuotr.

Prokurorai nurodė, kad 32 metų Husnaino Rashido susirašinėjimo programėlėje „Telegram“ paskelbtame pranešime buvo ketverių metų princo nuotrauka, jo mokyklos adresas, džihadistų kovotojo siluetas ir žinutė „net karališkoji šeima nebus palikta ramybėje“.

H.Rashidas taip pat kaltinamas keliuose kituose pranešimuose kurstęs smurtines atakas ir ieškojęs informacijos, kaip išvykti į Siriją ir prisijungti prie IS.

Įtariamasis buvo sulaikytas praėjusių metų lapkričio 22-ąją. Jam pateikti kaltinimai rengus teroro atakas, kursčius terorizmą ir skleidus teroristinio pobūdžio pranešimus.

Pirmadienį viename Londono teisme H.Rashidas neigė visus jam pateiktus kaltinimus. Vyriškio teismas prasidės gegužės 14-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius