-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Teroro aktą Domodedove įvykdė Magomedas Jevlojevas, patvirtino ekspertizė

Teroristo-mirtininko, susprogdinusio sprogstamą įtaisą Domodedovo oro uoste, palaikų DNR ekspertizė patvirtino, kad mirtininkas buvo 20 metų Magomedas Jevlojevas, Ingušijos Nazranės rajono Ali Jurto gyvenvietės gyventojas.
Žmonės pagerbia išpuolio Domodedevo oro uoste aukas
Žmonės pagerbia išpuolio Domodedevo oro uoste aukas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Paimti įtariamojo teroro akto įvykdymu Magomedo Jevlojevo tėvų kraujo mėginiai ir mirtininko palaikų DNR visiškai sutapo“, – pareiškė trečiadienį interviu agentūrai „Interfax“ šaltinis Ingušijos teisėsaugos institucijose.

Pasak agentūros pašnekovo, tiriant teroro akto aplinkybes, Magaso miesto teismo sprendimu mirtininko tikri brolis ir sesuo Achmedas ir Fatima Jelojevai, gimę 1994 ir 1988 metais, areštuoti dviem mėnesiams pagal įtarimą bendrininkavimu su M.Jelojevu ir nusikaltimo nuslėpimu.

Be to, taip pat sulaikytas 23 metų Umaras Auševas. Paskelbta dar vieno tikėtino banditų grupės bendrininko Ilamo Jevlojevo federalinė paieška.

Jaunuoliai, kurie tampa „gyvomis bombomis“, daugeliu atvejų būna paveikti didelio kiekio psichotropinių medžiagų.

„Atliekant mirtininko, susisprogdinusio Domodedove, palaikų ekspertizę, nustatytos didelės dozės psichotropinių medžiagų“, – pranešė šaltinis teisėsaugos institucijose.

Kaip pranešė agentūrai Ingušijos vadovo spaudos tarnyba, šiomis dienomis respublikoje vyksta renginiai, kurių tikslas viešai pasmerkti teroro aktą, įvykdytą Maskvoje. Taip pat surengti susitikimai ir pokalbiai su giminaičiais tų, kurie įtariami sąsajomis su šiuo teroro aktu, ir tų, kurie išėjo į neteisėtas ginkluotas formuotes. Numatomas susitikimas su teipų taryba, kuriame svarbiausia tema bus teroro aktas Domodedovo oro uoste.

Teroro aktas Domodedove įvykdytas 2011 metų sausio 24 dieną. Per sprogimą žuvo 36 žmonės ir teroristas mirtininkas.

Anksčiau trečiadienį buvo sužinota, kad areštuotieji pagal įtarimą sąsajomis su teroro aktu Domodedove bus išsiųsti į Maskvą.

„Artimiausiu laiku areštuotieji pagal įtarimą sąsajomis su sprogimo Domodedove organizavimu bus išsiųsti į Maskvą“, – pranešė agentūrai „Interfax“ šaltinis Ingušijos teisėsaugos institucijose.

Anksčiau agentūrai „Interfax“ Magaso miesto teismo atstovas pranešė, kad, teismo sprendimu, areštuoti Achmedas Jevlojevas, gimęs 1994 metais, Fatima Jevlojeva, gimusi 1988 metais, taip pat Achmedas Auševas.

„Teismas priėmė sprendimą paskirti jiems kardomąją priemonę areštą dviem mėnesiams pagal įtarimą padarius nusikaltimus, numatytus Rusijos Federacijos Baudžiamojo kodekso 105 str. (nužudymas), 205 str. (neteisėta ginklų apyvarta), 223 str. (neteisėtas ginklų gaminimas)“, – pažymėjo Magaso teismo atstovas.

Anksčiau „Interfax“ šaltinis Ingušijos teisėsaugos institucijose pranešė, kad pagal įtarimą sąsajomis su teroro aktu Domodedove sulaikytas dar vienas žmogus, kurio pavardė kol kas neskelbiama.

Tyrėjai mano, kad prie teroro akto sostinės oro uoste rengimo gali būti prisidėjęs vienas Šiaurės Kaukazo banditų pogrindžio lyderių Doku Umarovas.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius