-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teroro aktas Kanadoje: užpuolikas subadė policininką ir sužalojo keturis praeivius

Kanados policija anksti sekmadienį areštavo vyrą, kuris, kaip įtariama, subadė policininką ir sužeidė keturis praeivius, ir šią incidentų virtinę tiria kaip „terorizmo aktą“.
Teroro išpuolis Kanadoje
Teroro išpuolis Kanadoje / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Kanada Terorizmas

Užpuolikas siautėti pradėjo šeštadienį po aštuntos vakaro, prie Edmontono miesto futbolo stadiono, o po kelių valandų baigėsi jo gaudynės, per kurias įtariamasis išnuomotu nedideliu sunkvežimiu stengėsi partrenkti pėsčiuosius, pranešė policija.

Iš pradžių vyro vairuojamas baltas „Chevy Malibu“ pralėkė pro policijos užtvaras prie stadiono, kur vyko Kanados futbolo lygos rungtynės, ir rėžėsi į policininką, stovėjusį prie savo patrulinio automobilio. Pareigūnas po smūgio oru skriejo maždaug 4,5 metro.

Tada iš automobilio iššoko vyras, kaip manoma, 30 metų Edmontono gyventojas, ir „pradėjo įnirtingai badyti pareigūną peiliu“, sakoma policijos pranešime.

Įtariamasis pabėgo, o pareigūnas buvo skubiai nuvežtas į ligoninę.

Prieš pat vidurnaktį policija sustabdė nedidelį išnuomotą kompanijos „U-Haul“ sunkvežimį ir pastebėjo, kad pavardė vairuotojo pažymėjime yra panaši į minėto balto „Malibu“ vairuotojo pavardę.

Tada vairuotojas nuvažiavo Edmontono centro link, o per gaudynes „tyčia stengėsi partrenkti pėsčiuosius perėjose ir gatvelėse“, nurodoma pranešime.

„Šiuo metu manoma, kad … buvo partrenkti keturi pėstieji, kurie su daugybiniais sužeidimais nuvežti į ligoninę“, – sakoma pranešime. Gaudynės baigėsi sunkvežimiui apvirtus ir pareigūnams areštavus jo vairuotoją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius