Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
2017 11 01 /22:24

Teroro išpuolis Niujorke: kas tapo atakos aukomis

Per antradienį Niujorke įvykdytą teroro išpuolį, kai furgono vairuotojas įlėkė į dviračių taką Žemutiniame Mahatane, žuvo aštuoni žmonės. Kol kas identifikuotos ne visos aukos, tačiau jau patvirtinta penkių iš jų tapatybė – tai turistai iš Argentinos. Taip pat skelbiama, kad tarp žuvusiųjų yra Belgijos pilietė.
Teroro išpuolio Niujorke aukos (iš kairės į dešinę): Alejandro Damiánas Pagnucco, Arielis Erlijas ir Hernanas Ferrucci
Teroro išpuolio Niujorke aukos (iš kairės į dešinę): Alejandro Damiánas Pagnucco, Arielis Erlijas ir Hernanas Ferrucci / Socialinių tinklų nuotr.

Teroro išpuolio aukomis tapo:

  • Diego Enrique Angelini
  • Arielis Erlijas
  • Hernánas Ferrucci
  • Hernánas Diego Mendoza
  • Alejandro Damiánas Pagnucco

Bičiuliai iš Argentinos kelionę į Niujorką planavo daugiau nei metus. Vyrai visi kartu mokėsi Rosarijuje, esančiame 300 km nuo Buenos Airių. Besimokant drauge tarp jų užsimezgė tvirta draugystė, kuri tęsėsi ir po mokslų, baigtų dar 1987-aisiais.

Praėjusiais metais per klasės susitikimą, jie nusprendė kaip nors pažymėti 30 metų mokslų San Martino koledže baigimo sukaktį, pranešė vietos spauda.

Vienas iš klasės draugų – Martinas Marro – gyvena netoli Bostono, todėl bičiuliai nutarė – tai puiki proga jį aplankyti.

48-erių M.Marro jau septynerius metus gyvena Bostono priemiestyje – kartu su žmona.

Devynių draugų grupelė nusprendė kelionės metu aplankyti ir Niujorką. Septyni iš jų skrido iš Rosarijaus į JAV tuo pačiu lėktuvu šeštadienį. Prieš skrydį jie nusifotografavo oro uoste, visi vilkėdami baltus marškinėlius su užrašu „Libre“ (liet. – laisvi). Daug žadanti kelionė turėjusi būti prasidėjo.

Argentinos dienraštis „La Nación“ paviešino minėtą nuotrauką.

Arielis Erlijas negalėjo skristi su bičiuliais tą pačią dieną, nes turėjo darbo reikalų, tačiau išlydėjo juos. Sėkmingas verslininkas, vadovaujantis plieno įmonei „Ivanar“ Rosarijaus mieste, sumokėjo ne tik už savo kelionę, bet ir vieno iš klasės draugų išlaidas – mat leistis į tokią kelionę jam tiesiog būtų buvę per brangu.

48-erių vyras gyveno netoli Rosarijaus – Funese. Buvo vedęs. Vyras iš Argentinos išskrido diena vėliau, kad susitiktų su draugais. Praleidęs dieną drauge su bičiuliais Bostone, M.Marro jau kartu su visais skrido į Niujorką. Antradienį jie nusprendė išsinuomoti dviračius ir pasidairyti Žemutiniame Manhatane.

Staiga jų kelionę nutraukė į juos lekiantis pikapas. Išgyvenę draugai Argentinos dienraščiui „Clarin“ pasakojo, kad tie, kurie nuo dviračių skriejo ant žolės, išgyveno.

Argentinos konsulas Niujorke Mateo Estreme leidiniui teigė, kad išgyvenusieji patyrė šoką ir iškart nė nesuvokė, kas nutiko jų draugams. Netrukus jie išgirdo, kad penki jų bičiuliai žuvo.

Tarp žuvusiųjų buvo ir Hernanas Ferrucci. Jis studijavo Nacionaliniame universitete, Rosarijaus mieste po to, kai baigė koledžą, kuriame mokėsi drauge su kitais bičiuliais. Jis tapo architektu ir dirbo prie statybos projektų Rosarijaus apylinkėse.

Diego Angelini taip pat tapo architektu po mokslų tame pačiame koledže. Jis turėjo nuosavą architektūros studiją Rosarijuje.

Alejandro Damiánas Pagnucco buvo dar vienas grupelės bičiulis, kuris per išpuolį neišgyveno. Jam buvo 49-eri, jis gyveno Funese, tame pačiame miestelyje netoli Rosarijaus, kuriame gyveno ir žuvęs Arielis Erlijas.

Hernánas Diego Mendoza taip pat tapo architektu po koledžo baigimo.

Rosarijaus mieste paskelbtas trijų dienų gedulas.

Niujorko pareigūnai taip pat patvirtino, kad tarp aukų – Belgijos pilietė, kuri į Niujorką atvyko aplankyti mamos ir sesers. Tai – 31-erių dviejų vaikų mama Ann-Laure Decadt.

Papildyta 22.24 val.: Paaiškėjo dar vienos aukos tapatybė – tai 32-ejų Naujojo Džersio gyventojas. Darrenas Drake'as – vienas iš aštuonių teroro išpuolio Niujorke aukų. Jis dirbo „Moody“ analitiku. Jį pažinojęs Michaelis Polizzi pasakojo, kad velionis buvo geras žmogus, švelnus ir geros širdies. Vyras esą labai mylėjo vaikus.

Dar vienos aukos tapatybė lieka neatskleista.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius