-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Testamente Osama bin Ladenas prašo vaikų nesekti jo pėdomis

Pakistane nužudytas „teroristas numeris vienas“ Osama bin Ladenas testamente ragina savo vaikus nestoti į „al Qaeda“ gretas, antradienį paskelbė britų dienraštis „Guardian“.
Osama bin Ladenas (1989 m.)
Osama bin Ladenas (1989 m.) / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Reikšdamas savo paskutinę valią, O.bin Ladenas prisako savo žmonoms pakartotinai netekėti. Be to, „al Qaeda“ lyderis numatė, kad bus nužudytas dėl išdavystės savo aplinkoje.

Testamente išvardijami „al Qaeda“ surengti teroro išpuoliai. Tai 1983 metais Libane įvykdytas mirtininko išpuolis prieš amerikiečių karius, 19 Jungtinių Tautų taikdarių nužudymas Somalyje 1993 metais, sprogdinimas JAV ambasadoje Nairobyje 1998 metais, taip pat teroristinė rugsėjo 11-osios ataka JAV 2001 metais.

Testamentas surašytas 2001 metų gruodžio 14 dieną. Jis pateko į Kuveito laikraščio „Al Anbaa“ žurnalistų rankas, tačiau leidinys nepateikė testamento tikrumo įrodymų.

Pakistane areštinėje liko Osamos bin Ladeno žmona ir vaikai

Viena O.bin Ladeno dukterų matė, kaip JAV pajėgos likvidavo jos tėvą, ir yra viena maždaug dešimties nukauto „al Qaeda“ lyderio artimųjų, laukiančių apklausos areštinėje, pranešė aukšto rango Pakistano pareigūnas.

Pasak pavardės nenorėjusio skelbti pareigūno, O.bin Ladeno maždaug 12–13 metų duktė buvo tarp tų, kurie patvirtino, kad 2001 metų rugsėjo 11-osios išpuolio organizatorius žuvo per JAV pajėgų reidą ankstų pirmadienio rytą.

Testamentas surašytas 2001 metų gruodžio 14 dieną. Jis pateko į Kuveito laikraščio „Al Anbaa“ žurnalistų rankas.Pagal Pakistano įstatymus, O.bin Ladeno giminės – viena jo žmonų ir maždaug aštuoni jo vaikai – bus apklausti ir greičiausiai sugrąžinti į jų kilmės šalį, o ne Jungtines Valstijas, nurodė pareigūnas.

Pasak jo, moteris su vaikais buvo palikta Pakistane po to, kai sugedo vienas iš amerikiečių transporto sraigtasparnių ir neliko vietos kituose lėktuvuose, kuriais buvo parskraidintas O.bin Ladeno kūnas, kiti sulaikytieji ir komandosai.

Dar anksti kalbėti apie O.bin Ladeno žūtį, sako Talibanas

Afganistano Talibanas antradienį pareiškė, kad dar „anksti“ komentuoti Osamos bin Ladeno žūtį per JAV pajėgų reidą Pakistane, ir suabejojo pranešimo apie „al Qaeda“ lyderio mirtį tikrumu.

„Kadangi amerikiečiai nepateikė savo pareiškimą patvirtinančių dokumentų, o šeichui Osamai bin Ladenui artimi šaltiniai dar nepatvirtino ir nepaneigė jo kaip kankinio mirties fakto, mes manome, kad dar anksti skelbti pareiškimą šiuo klausimu“, – sakoma Talibano interneto svetainėje paskelbtame pareiškime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius