Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„The Jerusalem Post“: Izraelis apsisprendė, kaip smogs Iranui ir jo statytiniams

Izraelio pajėgos (IDF) nusprendė, kaip smogs Iranui ir jo statytiniams, tačiau dar nenusprendė dėl laiko, antradienį dienraščiui „The Jerusalem Post“ tai pranešė keli šaltiniai.
Izraelio naikintuvas F-15
Izraelio naikintuvas F-15 / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kadangi laikas vis dar yra kintantis ir yra daug sudėtingų pasirengimo darbų, dabartinis sprendimas gali pasikeisti.

Tačiau pats sprendimo priėmimas rodo Izraelio vadovybės griežtumą ir ryžtą smogti atsakomąjį smūgį, nors visi požymiai liudija, kad Jeruzalė vis dar siekia sušvelninti puolimą, kad jis nevirstų regioniniu karu.

IDF štabo viršininkas Herzi Halevi, lankydamasis 136-ojo bataliono priešlėktuvinės gynybos divizione „Arrow“, bendrais bruožais užsiminė apie išpuolio laiką.

Jis sakė: „Mes leidžiame vykdyti namų fronto politiką, kad bent jau šią Pesacho savaitę piliečiai galėtų gyventi beveik įprastai, nes visiškai pasitikime jumis ir jūsų pasirengimu.“

Taip pat gali būti, kad H.Halevi ir kiti pareigūnai, kurie laikosi savo įprasto grafiko, siekia gudrios apgaulės, kuria norima, kad Iranas ir jo statytiniai sumažintų savo budrumą, pastebi laikraštis.

Tačiau bent jau paprastas atitinkamų signalų skaitymas rodo, kad artimiausiomis dienomis didelė ataka nėra neišvengiama ir gali būti netgi atidėta ilgesniam laikui.

Bandoma atspėti, kokios yra atakos galimybės: nuo smūgių Irano branduoliniams objektams iki vidurio kelio – smūgių dronų ar balistinių raketų objektams, kurie buvo tiesiogiai susiję su Irano smūgiu. Taip pat svarstomos labiau ribotos atakos – konkrečių asmenų nužudymas ar Revoliucijos gvardijos pareigūnų nubaudimo užsienyje kartu su jų bendrininkais – arba kai kurių iš pirmiau minėtų galimybių derinys su didele kibernetine ataka.

Vis dėlto kai kurie signalai rodė, kad karinės oro pajėgos bus įtrauktos į neįprastai svarbų taikinį. gynybos ministras Yoavas Gallantas antradienį pareiškė: „Iranui nepavyko surengti atakos, ir jiems nepavyks atgrasyti Izraelio. Artimųjų Rytų dangus [Izraelio] karinėms oro pajėgoms yra atviras. Kiekvienam priešui, kuris mus persekioja, bus smogta, kad ir kur jis būtų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius