Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„The New York Times“: D.Trumpas pernai birželį buvo nurodęs atleisti R.Muellerį

JAV prezidentas Donaldas Trumpas praėjusių metų birželį buvo įsakęs atleisti specialųjį prokurorą Robertą Muellerį, tiriantį galimą milijardieriaus rinkimų kampanijos komandos susimokymą su Rusija. D.Trumpas savo reikalavimą atsiėmė tik tuomet, kai jo Baltųjų rūmų advokatas pagrasino atsistatydinti, rašo „The New York Times“.
Robertas Muelleris ir Donaldas Trumpas
Robertas Muelleris ir Donaldas Trumpas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Anot dienraščio šaltinių, advokatas Donaldas McGahnas prezidentui pareiškė, kad R.Muellerio atleidimas turėtų „katastrofiškų pasekmių“ administracijai.

R.Muelleris specialiuoju prokuroru buvo paskirtas pernai gegužę.

Prieš tai D.Trumpas sudrebino Ameriką atleisdamas Federalinio tyrimų biuro direktorių Jamesą Comey – prezidentas viename interviu pats pasakė, kad tokį sprendimą priėmė „dėl šio Rusijos dalyko“.

Būtent į J.Comey atleidimo aplinkybes savo tyrime taip pat žvelgia R.Muelleris – gali būti nustatyta, kad D.Trumpo veiksmai trukdė teisingumui.

Apie tai, kad pareigų galėjo netekti dar pernai birželį, R.Muelleris sužinojo pastaraisiais mėnesiais, jo komandai vykdant dabartinių ir buvusių Baltųjų rūmų pareigūnų apklausas, rašo „The New York Times“.

Tuo tarpu Šveicarijoje viešintis D.Trumpas pavadino „išgalvota naujiena“ dienraščio „The New York Times“ paskelbtą žinią.

Penktadienį atvykęs į Pasaulio ekonomikos forumą D.Trumpas žurnalistų buvo paprašytas pakomentuoti šį „The New York Times“ pranešimą.

„Žmonės, tai išgalvota naujiena. Išgalvota naujiena. Tipiška išgalvota „The New York Times“ istorija“, – sakė prezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius