Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„The New York Times“: lėta vakcinacija ir auganti neviltis – Prancūzija įstrigo pandemijos gniaužtuose

Pontuazo miestelio, įsikūrusio prie Uazos upės, maždaug 24 kilometrų nuo Paryžiaus, merė Stéphanie Von Euw dabar visa galva panirusi į savo naujojo skiepų centro darbo organizavimą.
Prancūzijos vėliava
Prancūzijos vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šiame kampuotame, smėlio spalvos rekreacinės paskirties pastate kasdien paskiepijama iki 450 vyresnių nei 75 metų ar kitai rizikos grupei priskiriamų žmonių.

Neseniai skiepų centre apsilankiusi S.Von Euw spinduliavo energija ir žvaliai kalbėjosi su gydytojais bei paskiepytaisiais. Tačiau čia, Pontuaze, kaip ir daugelyje kitų Prancūzijos vietovių, neslepiama, kad žieminę pandemijos bangą įveikti labai sunku.

„Stengiuosi neprarasti ūpo, todėl bandau laikytis taisyklės: kasdien – po mažą žingsnelį pirmyn, – sakė S.Von Euw prisėdusi prie stalo, nukrauto šokoladukų dėžutėmis, kurias paliko neseniai pasiskiepiję miestelėnai. – Jei pradedu galvoti apie ateitį, nebežinau, ko griebtis.“

Prancūzijoje, kurią kamuoja atkakliai nekrintantis užsikrėtimų skaičius ir lėta vakcinacija, vis aiškiau suvokiama, kad šalies kova su pandemija ėmė strigti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius