Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„The New York Times“: nurodytas milijardinis nuostolis du dešimtmečius D.Trumpui leido išvengti dalies mokesčių

Milijardierius kandidatas į JAV prezidentus Donaldas Trumpas 1995 metais mokesčių deklaracijose nurodė beveik 1 mlrd. dolerių (896 mln. eurų) dydžio nuostolį ir tai jam beveik du dešimtmečius leido išvengti dalies mokesčių. Tai sekmadienį skelbia „The New York Times“.
H.Clinton ir D.Trumpo debatai
D.Trumpas / „Scanpix“/AP nuotr.

Tuo metu D.Trumpo rinkimų štabas laikraštį apkaltino angažuotumu, o Hillary Clinton komanda milijardierių pavadino niekingu verslininku.

„The New York Times“ skelbia gavęs iki šiol niekur neskelbtą informaciją apie respublikonų kandidato mokestinius atsiskaitymus.

Laikraščio gautuose dokumentuose nurodoma, kad 1995 metų deklaracijoje D.Trumpas nurodė 916 mln. dolerių (820,7 eurų) nuostolį.

Pats D.Trumpas per visą kampaniją atsisakė iki rinkimų paskelbti savo mokesčių deklaraciją.

JAV įstatymai to nereikalauja, tačiau kandidatai savo laisva valia pateikia šiuos duomenis. Taip pasielgė ir milijardieriaus konkurentė H.Clinton.

Laikraščio gautuose dokumentuose nurodoma, kad 1995 metų deklaracijoje D.Trumpas nurodė 916 mln. dolerių (820,7 eurų) nuostolį.

Tokia suma susidarė neefektyviai tvarkantis trijuose kazino, nepavykus bandymui užsiimti aviacijos verslu ir nesėkme pasibaigus viešbučio „Plaza“ Manhatane įsigijimui.

Tai leido D.Trumpui sutaupyti tokią pat sumą mokant mokesčius: 18 metų po 50 mln. dolerių kasmet.

D.Trumpo rinkimų štabas pareiškė, kad ši publikacija siekia tik vieno – padėti H.Clinton laimėti rinkimus.

„Vienintelė naujiena, turint omenyje dokumentą dėl 20 metų senumo mokesčių, ta, kad jis gautas neteisėtai“, – pareiškė štabas.

D.Trumpo komandos pranešime taip pat teigiama, kad straipsnis įrodo, jog „New York Times“ ir kita valdžiai palanki žiniasklaida vykdo H.Clinton rinkimų kampaniją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius