-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„The Straits Times“ metų azijiečiais paskelbė Japonijos ir Kinijos vadovus

Vienas iš pagrindinių Pietryčių Azijos šalių laikraščių „The Straits Times“ iškiliausiais šių metų Azijos lyderiais paskelbė Kinijos ir Japonijos vadovus.
Japonijos premjeras Shinzo Abe
Japonijos premjeras Shinzo Abe / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Japonija Kinija

Praėjusiais metais laikraščio įsteigta premija yra skirta asmeniui arba asmenims, kurių darbai ir veiksmai padarė didžiulę įtaką regione.

Nors Kinijos prezidentas Xi Jinpingas ir Japonijos premjeras Shinzo Abe vadovų postus užėmė gana neseniai, jie „jau paliko savo pėdsaką Azijoje“, sakoma Singapūro laikraščio pranešime, kuris pasirodys trečiadienį.

2012 metų azijiečiu laikrašis išrinko Mianmaro prezidentą Theiną Seiną už jo vykdomas svarbias politines reformas šalyje.

Šiais metais laikraščio redaktoriai pasidalino į dvi stovyklas, atskirai palaikančias Xi Jinpingą arba Shinzo Abe, kurių šalys yra įsivėlusios į teritorinį ginčą dėl salų grupės Rytų Kinijos jūroje, todėl buvo nuspręsta nugalėtojais paskelbti abiejų šalių lyderius.

„Šiuo metu Azijoje nėra dviejų lyderių, turinčių dar didesnių įsipareigojimų – atkurti savo ekonomikas, apsaugoti žmonijos turtus ir išsaugoti taiką, kuri atveria kelią Azijos klestėjimui“, – pareiškė „The Straits Times“ redaktorius Warrenas Fernandezas.

Jis pažymėjo, kad abu lyderiai pradėjo didelės apimties reformas savo šalyse ir tuo pačiu didino savo valstybių įtaką užsienyje.

„Jų ekonominė politika, pavykus sėkmingai ją įgyvendinti, galėtų turėti įtakos milijonams žmonių visoje Azijoje. Ir tikrai, rezultatai jau atsispindi augančiose Japonijos investicijose ir Aziją užplūdusiuose kinų kapitalinės statybos projektuose“,– sakė W.Fernandezas.

„Tačiau mes nenorime ignoruoti jų nesutarimų, kurie, suprantama, yra niekingi, atsižvelgiant į buvusias traumas jų bendroje istorijoje“, – kalbėjo redaktorius.

60-metis Xi Jinpingas buvo paskirtas Kinijos komunistų partijos ir kariuomenės vadu 2012 metų lapkritį, o kovą buvo patvirtintas šalies prezidentu. Jis pasireiškė kaip tvirtas lyderis, pradėjęs kovą su korupciją ir skatinantis vyriausybės pareigūnus gyventi kukliau.

Nuo praėjusių metų gruodžio mėnesio Japonijos vyriausybei vadovaujantis Sh.Abe iš karto pradėjo ekonomikos stimuliavimo ir reformų programą „Abenomics“, kuri 20 procentų susilpnino jeną, nudžiugindama Japonijos eksportuotojus, ir sužadino akcijų rinką. Jis taip pat per mažiau nei metus apkeliavo visas 10 Pietryčių Azijos šalių, parodydamas, koks svarbus jam šis regionas kaip prekybos ir strateginis partneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius