Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Time“ paskelbė 100 įtakingiausių pasaulio žmonių sąrašą

Amerikiečių leidinys „Time“ sudarė įtakingiausių 2011 metų žmonių sąrašą, kurio viršuje – pagrindinis revoliucijos Egipte koordinatorius Waelas Ghonimas.
Waelas Ghonimas
Waelas Ghonimas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

2011 metų įtakingiausiais pasaulio politikais žurnalas laiko JAV prezidentą Baracką Obamą, JAV valstybės sekretorę Hillary Clinton, Vokietijos kanclerę Angelą Merkel, Prancūzijos prezidentą Nicolas Sarkozy ir Didžiosios Britanijos premejrą Davidą Cameroną.

Tačiau ne politikai užima aukščiausias šio sąrašo vietas. Pirmąją vietą įtakingiausių žmonių sąraše užima egiptietis „Google“ reklamos vadybininkas Waelas Ghonimas, pagrindinis revoliucijos Egipte koordinatorius. Būtent jis sukūrė puslapį socialiniame tinkle „Facebook“, kuriame kvietė žmones eiti į gatves. Beje, sąraše atsidūrė ir tunisietis reperis El General, kuris smarkiai prisidėjo prie valdžios nuvertimo Tunise.

Antroje sąrašo vietoje – amerikiečių ekonomistas Josephas Stiglitzas. Jis numatė 2008 metais prasidėjusią pasaulinę krizę ir pasiūlė jos sprendimo būdus. Trečioje vietoje – amerikiečių verslininkas Reedas Hastingsas, sukūręs kompaniją „Netflix.“ Jis sugalvojo naują filmų nuomos būdą – iš pradžių DVD jis platino paštu, tačiau vėliau perėjo į internetą, ir dabar filmus galima nuomotis internetu, telefonu, „iPad.“

Į šimtuką įtakingiausių žmonių pakliuvo belgė tenisininkė Kim Clijsters, argentinietis futbolininkas Lionelis Messi, televizijos laidų vedėja Oprah Winfery. Iš atlikėjų buvo išskirti Stingas, jaunasis dainininkas Justinas Bieberis, Patti Smith. Pažymėti buvo ir „WikiLeaks“ sukūrėjas Julianas Assange'as, „Facebook“ kūrėjas Markas Zuckerbergas.

„Time“ į šį sąrašą įtraukė ne tik dabar įtakingais esančius žmones, bet ir tuos, kurie įtaką darys artimiausiu metu. Sąraše atsidūrė ir žmonės, kurie įtaką daro ne tik savo formalia valdžia, bet ir autoritetu – pavyzdžiui princas Williamas su savo būsimąja žmona arba būsimasis Šiaurės Korėjos vadovas.

Visą „Time“ sąrašą galite pažiūrėti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius