Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tiriant velionio Turkijos prezidento palaikus rasta nuodų pėdsakų

Tiriant Velionio Turkijos prezidento Turguto Ozalo, kuris mirė eidamas pareigas 1993 metais, ekshumuotus palaikus buvo aptikta keturių nuodingųjų medžiagų pėdsakų, šeštadienį pranešė vyriausybės politiką palaikantis dienraštis „Today's Zaman“.
Turgutas Ozalas
Turgutas Ozalas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Patologai nustatė, kad insekticido DDT kiekis palaikuose dešimt kartų viršija normą. Taip pat rasta sunkiojo metalo kadmio ir radioaktyviųjų elementų polonio ir americio pėdsakų, rašo anglų kalba leidžiamas laikraštis, remdamasis Teismo medicinos tarybos informacija.

Patologų nuomone, šių nuodų bendras kiekis pakankamas, kad nužudytų T.Ozalą, nurodė „Today's Zaman“, pridūręs, kad autopsijos ataskaita greitai bus perduota teisėsaugos institucijoms.

Americis ir polonis galėjo susilpninti prezidento sveikatą, o DDT, patekęs į organizmą su maistu ar gėrimu, galėjo paankstinti jo mirtį, sakoma pranešime.

Artimieji seniai buvo įsitikinę, kad T.Ozalas, kurdas, siekęs, kad kruvinas konfliktas su kurdų separatistais Turkijos pietryčiuose būtų sprendžiamas derybomis, buvo nunuodytas.

T.Ozalas 1989 metais tapo aštuntuoju Turkijos prezidentu. Kai jis mirė 1993 metų balandžio 17 dieną eidamas pareigas ir būdamas 69 metų amžiaus, jo mirties priežastimi buvo nurodytas širdies veiklos sutrikimas.

Nuo 1984 metų nesiliaujanti kova tarp kurdų separatistų ir Turkijos kariuomenės kainavo daugiau kaip 45 tūkst. gyvybių, nurodo kariškiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius