-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TMO: prie Džibučio krantų apvirtus laivui nuskendo 34 migrantai

Prie Džibučio krantų pirmadienį nuskendo 34 migrantai, pranešė Tarptautinė migracijos organizacija (TMO), nepraėjus nė mėnesiui po panašios nelaimės.
Gelbėtojai Džibutyje
Gelbėtojai Džibutyje / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Migrantai Džibutis

Pasak gyvų likusių žmonių, iš Jemeno gabendama 60 žmonių išplaukusi valtis apvirto banguotoje jūroje apie 4 val. vietos (ir Lietuvos) laiku, naujienų agentūrai AFP sakė vienas TMO pareigūnas, pageidavęs likti anonimas.

„Migrantus gabeno žmonių kontrabandininkai“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė TMO Rytų Afrikos ir Somalio pusiasalio skyriaus direktorius Mohammedas Abdikeras.

„Prioritetu turi tapti žmonių prekiautojų ir kontrabandininkų, kurie pasinaudoja migrantų pažeidžiamumu, sulaikymas bei patraukimas baudžiamojon atsakomybėn. Be reikalo buvo prarasta pernelyg daug gyvybių“, – pridūrė jis.

Tarp rastų palaikų buvo „daug vaikų“ kūnų, pažymėjo pirmasis pareigūnas ir pridūrė, kad TMO ir vietos tarnybos suteikia medicininę pagalbą gyviems likusiems žmonėms.

Valtis apvirto vandenyse į šiaurę nuo Džibučio Oboko uostamiesčio – tūkstančiams Afrikos migrantų, bandančių pasiekti Persijos įlanką, svarbų tranzito punktą regione.

Panašus incidentas įvyko kovo 4 dieną, kai paskendo 20 žmonių, nelegaliems žmonių gabentojams išmetus dešimtis migrantų už borto per kelionę iš Džibučio į Jemeną per Adeno įlanką.

Tame iš Džibučio išvykusiame laive buvo mažiausiai 200 migrantų. Tačiau praėjus maždaug pusvalandžiui nuo kelionės pradžios gabentojai supanikavo dėl svorio denyje ir išmetė 80 žmonių į jūrą, o paskui apsisuko ir nuplaukė atgal sausumos link.

Spalį du panašūs incidentai pareikalavo mažiausiai 50 migrantų gyvybių.

Kiekvienais metais tūkstančiai migrantų ryžtasi leistis į pavojingą kelionę laivu iš Somalio pusiasalio į karo draskomą Jemeną. Daugelis jų mėgina sausuma pasiekti Persijos įlankos valstybes, kur tikisi susirasti darbo.

Manoma, kad tūkstančiai migrantų yra įstrigę Jemene, kur ilgametis konfliktas pareikalavo dešimčių tūkstančių gyvybių ir privertė milijonus žmonių palikti namus. Jungtinės Tautos vadina šioje šalyje susiklosčiusią padėtį didžiausia pasaulyje dabartine humanitarine krize.

Džibutį nuo Jemeno skiriantis Bab al Mandebo sąsiauris yra neįprastas tuo, kad migrantai juo keliauja abiem kryptimis: vieni laivai plukdo nuo karo į Afriką bėgančius jemeniečius, o priešinga kryptimi vyksta į Arabijos pusiasalį geresnio gyvenimo ieškantys afrikiečiai migrantai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius