Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tokijuje nebus rodomas delfinų žudynes vaizduojantis filmas

„Oskarą“ pelnęs dokumentinis filmas „Įlanka“, vaizduojantis kasmet Japonijoje vykstančias delfinų skerdynes, nebus rodomas Tokijuje, nes konservatoriai, vadinantys tą filmą nukreiptu prieš japonus, pagrasino surengti masinius protestus, šeštadienį pranešė platintojai.
Delfinai
Delfinai / Atikos zoologijos sodo nuotr.

Šiais metais JAV Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimą dokumentikos kategorijoje pelniusiame filme vaizduojamos grupės aktyvistų pastangos sutrukdyti Japonijos policijai ir žvejams patekti į uždarą Taidzio įlanką šalies pietuose, kurioje yra medžiojami delfinai.

Buvusio žurnalo „National Geographic“ fotografo Louie Psihoyoso režisuotas filmas, kurį kuriant prisidėjo buvę televizijos serialo „Fliperis“ delfinų treneris Ricas O'Barry, paskatino konservatyvių pažiūrų aktyvistus pagrasinti, jog jie surengs demonstracijas gatvėse.

Šį mėnesį planuotos „Įlankos“ peržiūros dviejuose Tokijo kino teatruose buvo atšauktos, baiminantis, kad per protestus gali nukentėti žiūrovai ir kiti asmenys, nurodė šį filmą Japonijoje platinanti kompanija „Unplugged“.

Taip pat buvo atšauktos šio filmo peržiūros viename Osakos kino teatre, tačiau „Unplugged“ tebesidera dėl jo rodymo šią vasarą kituose 23 kino teatruose įvairiuose Japonijos miestuose, sakė kompanijos atstovė, prašiusi neskelbti jos vardo.

Pasak jos, „Unplugged“ sulaukė grasinimų telefonu, o prie jos biurų buvo susirinkę protestuotojai.

„Įlanka“ jokiu būdu nėra filmas prieš japonus“, – sakoma „Unplugged“ vadovo Takeshi Kato faksu atsiųstame pranešime. – Tikiu, jog dėl šio filmo turinio reikėtų surengti išsamius ir konstruktyvius debatus.“

R.O'Barry, kuris žada atvykti į Japoniją birželio 8 dieną, sakė, kad šios šalies žiūrovams reikia leisti pamatyti tą dokumentinį filmą.

„Neteisinga, kad negausūs ekstremistai sugeba atimti iš jų šią teisę, – sakoma jo pranešime. – Toks elgesys yra aiški grėsmė demokratijai.“

Pernai „Įlanka“ buvo parodyta Tokijo tarptautiniame kino festivalyje, tačiau platesnė visuomenės su juo dar nėra susipažinusi.

Japonijos vyriausybė sako, jog delfinų ir banginių medžioklė yra svarbi šalies kultūros tradicija.

Naujosios Zelandijos aktyvistas Pete'as Bethune'as šiuo metu yra teisiamas Tokijuje dėl įsibrovimo į vieną Japonijos laivą, mėginant sustabdyti kasmet prie Antarktidos vykstančią banginių medžioklę. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius