-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tokijuje vyksta vietos rinkimai, galintys turėti nacionalinių pasekmių

Sekmadienį Tokijuje vyksta vietos valdžios rinkimai, galintys turėti nacionalinių pasekmių, nes sostinės Tokijo gubernatorė meta iššūkį šalies premjerui Shinzo Abe, kurio populiarumas smunka.
Rinkimai Tokijuje
Rinkimai Tokijuje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Buvusi televizijos naujienų vedėja Yuriko Koike tikisi, kad jos koalicija laimės prieš premjero vadovaujamos valdančiosios Liberalų demokratų partijos (LDP) vietos skyrių. Šiuo metu LDP turi dauguma 127 Tokijo asamblėjoje.

Pernai Y.Koike triuškinama persvara buvo išrinkta Tokijo gubernatore, ir dabar kalbama, kad akys yra nukrypusios į premjero kėdę.

Energinga 64 metų moteris neseniai paliko LDP partiją ir įkūrę savąją, kurią pavadino „Tomin First no Kai“ („Tokijo gyventojai pirmiausia“). Ji tikisi įsiveržti į vyrų dominuojamą Tokijo vietos valdžios instituciją ir sudaryti koaliciją su „Komeito“ partijos vietos skyriumi.

Apklausos rodo, kad LDP gali prarasti savo pirmaujančią poziciją prieš Y. Koikė koaliciją. Šiuo metu politikės reitingas siekia 60 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius