-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tokios žiemos kaimynė Lenkija seniai nematė: šaltis pasiglemžė 53 gyvybes

Šeštadienio rytą Lenkija pasitiko tikra žiema – termometrų stulpeliai rodė -29 laipsnius Celsijaus. Tokios oro sąlygos gali būti mirtinos, ypatingai benamiams. Kaip rašo lenkų portalas Gazeta.pl, Lenkijos vyriausybės saugumo centro (RCB) duomenimis, nuo lapkričio dėl žemų temperatūrų jau mirė 53 žmonės.
Žiema Lenkijoje
Žiema Lenkijoje / „Scanpix“/AP nuotr.

Šeštadienio rytą Lenkijoje užfiksuota žemiausia temperatūra šią žiemą. Katovicuose termometrų stulpeliai rodė beveik -30 laipsnių Celsijaus. Toks oras ypač pavojingas benamiams ar apsvaigusiems nuo alkoholio žmonėms. Vartojant alkoholį šaltyje kūnas greičiau praranda šilumą, greičiau atšąla vidaus organai, perspėja policija.

Mirštinai sušąla vis daugiau žmonių

Nuo lapkričio 1-osios Lenkijoje dėl šalčio mirė 53 žmonės, skelbia RCB. Praėjusią žiemą iš viso šalčio aukų buvo apie 100. Penktadienį Vloščove rastas 41-erių negyvas vyras. Pastarasis sušalo vos už kelių šimtų metrų nuo namų, praneša Lenkijos spauda. Penktadienį iš viso mirtinai sušalo septyni žmonės, tai - pražūtingiausia diena šią žiemą, pranešė RCB. Dieną prieš tai užregistruotos dar trys aukos. Perspėjama, kad pastebėjus miegančius šaltyje žmones, nedelsiant reikėtų apie juos pranešti atitinkamoms tarnyboms.

Kuo šalčiau, tuo daugiau gaisrų

Kuo šalčiau darosi, tuo daugiau gaisrų ugniagesiams tenka gesinti. Tai įvyksta dėl netinkamo namų šildymo. Nuo ketvirtadienio Lenkijos ugniagesiai jau gesino 656 gaisrus, kurie nusinešė šešių žmonių gyvybes, dar 17 žmonių per juos buvo sužeisti. Šiuo metų laiku pagrindinė gaisrų priežastis – prastai veikiančios ar defektų turinčios šildymo sistemos. Per pastarąsias dvi dienas 80 iškvietimų gauta dėl apsinuodijimo smalkėmis. Trys žmonės šiomis dienomis žuvo, dar 52 prireikė medikų pagalbos.

Savaitgalį karaliaus žiema

Sinoptikai prognozuoja, kad savaitgalį Lenkijoje bus šalta. Dieną prognozuojama apie -14 laipsnių Celsijaus. Naktį iš šeštadienio į sekmadienį kai kur temperatūra nukris iki -25. Sekmadienį vis dar karaliaus speigas. Šalčiausia bus rytinėje šalies dalyje – iki -10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius