-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Tony Blairas konsultuos Kazachstano vyriausybę už 8 mln. svarų

Kazachstanas pirmadienį pranešė pasamdęs Didžiosios Britanijos ekspremjerą Tony Blairą konsultuoti ekonominių reformų klausimais.
T.Blairas
T.Blairas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vakarietiškos demokratijos standartų nepaisančiam Nursultanui Nazarbajevui, kuris šią Centrinės Azijos šalį valdo jau daugiau kaip du dešimtmečius, tai labai svarbus žingsnis, siekiant parodyti, kad Kazachstanas siekia tapti modernios ekonomikos šalimi.

Britų dienraštis „The Daily Telegraph“ anksčiau paskelbė, kad T.Blairas su N.Nazarbajevo vyriausybe pasirašė 8 mln. svarų kontraktą vieniems metams.

Užsienio reikalų ministerija atsisakė patvirtinti šiuos skaičius, tačiau pareiškė, kad T.Blairas buvo vienas iš kelių užsienio pareigūnų, su kuriais Kazachstanas pasirašė kontraktą.

„Tam tikras skaičius žymių užsienio valdžios pareigūnų atsiliepė į Kazachstano vyriausybės kvietimą patarinėti ekonomikos, valstybės valdymo ir užsienio politikos klausimais“, – žurnalistams sakė URM atstovas spaudai Altajus Abibulajevas.

„Tarp jų yra keli buvę valstybių vadovai, įskaitant ir buvusį premjerą Tony Blairą“, – pažymėjo atstovas.

N.Nazarbajevo patarėjas politikos klausimais Jermuchametas Jertysbajevas sakė, kad T.Blairas greičiausiai užsiims „Kazachstano socialinio ir ekonominio modernizavimo klausimais“.

„Jis palaiko plačius ryšius. Jis pats dirbo modernizuodamas tokią išsivysčiusią šalį kaip Jungtinė Karalystė“, – agentūrai AFP sakė J.Jertysbajevas.

2007 metais premjero postą palikęs T.Blairas tapo specialiuoju pasiuntiniu sprendžiant Artimųjų Rytų konfliktą. Jis taip pat teikia konsultacines paslaugas užsienio vyriausybėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius