Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Tragedija į paniką puolusiame Magnitogorske: kaltos ne dujos, o teroristai?

Iš pusiau sugriuvusio daugiabučio Rusijos mieste Magnitogorske nuolaužų dar traukiamos aukos, o žiniasklaidoje jau skelbiamos versijos, kad iš tikrųjų dėl nelaimės reikia kaltinti ne dujų sprogimą, o teroristinę ataką.
Ar tikrai dėl tragedijos kaltas dujų sprogimas?
Ar tikrai dėl tragedijos kaltas dujų sprogimas? / „Scanpix“ nuotr.

Tinklalapis „Znak“ cituoja šaltinį teisėsaugoje, tvirtinantį, kad sprogimas daugiabutyje Karlo Marxo gatvėje jau laikomas teroristine ataka – tiesa, kol kas neoficialiai.

Oficialiai teigiama, kad sprogmenų pėdsakų daugiabutyje ir bute antrajame sugriuvusios laiptinės aukšte, kur esą sprogo dujos, nerasta. Tačiau „Znak“ šaltinis tikino, kad sprogstamųjų medžiagų pėdsakų bute, priešingai, buvo aptikta, o ten esą gyveno vyras iš Tadžikijos.

Vietos spauda iškart atkreipė dėmesį, kad Magnitogorske ir apskritai Čeliabinsko srityje pastaraisiais metais tadžikai yra tapę taikiniais – per pastaruosius ketverius metus čia buvo nužudyti keturi tadžikai verslininkai.

„Znak“ teigimu, tadžikas butą pastate, kuriame gruodžio 31-ąją nugriaudėjo sprogimas, išsinuomojo tik gruodžio 30 dieną. Tai esą gali rodyti, kad tikslas ir buvo sprogdinimas – tiesa, ne buto, o, kaip skelbiama, vietos prekybos centro.

Be to, jau sausio 1 dieną Magnitogorske pranešta apie sprogusį automobilį „GAZelle“. Vėlgi, oficialiai pranešama, kad mašinoje sprogo dujos ir kad žuvo trys vyrai.

Vis dėlto „Znak“ šaltinis tuoj pat pranešė, kad automobiliu iš miesto bandė pabėgti trys įtariamieji, kurie susišaudė su policija: „Vienas įtariamasis pabėgo, policija jo ieško.“ Liudininkų teigimu, vairuotojo kūnas gulėjo šalia automobilio, o dviejų keleivių lavonai – mašinos viduje.

Internautai paskelbė šūsnį vaizdo įrašų iš įvyko vietos, kuriuose girdėti ne tik sprogimų, bet ir šūvių garsai, o liudininkai garsiai komentuoja, esą buvo šaudoma automatais.

Vietos naujienų portalas 74.ru taip pat pranešė apie naktines pareigūnų operacijas Lenino gatvėje, o gyventojai skelbė girdintys šūvius. Portalas taip pat konstatavo: „Mes nežinome, kas vyksta mūsų mieste.“

„Vis dar nėra jokių oficialių komentarų dėl to, kas per naktį vyko Magnitogorske. Atitvertas beveik visas miesto centras, daug OMON pareigūnų, Tyrimų komiteto mašinų, ugniagesių, paramedikų“, – rašė vienas vietos gyventojas.

„Mano draugo motina gyvena Lenino gatvėje. Laiptinėje ji sutiko specialiųjų pajėgų karių, kurie jai pasakė greitai eiti atgal į butą. Jie teigė gaudantys vieną vyrą iš 7-ojo aukšto“, – pasakojo kitas internautas.

Trečiadienio vidurdienį vietos pareigūnai skelbė, kad patvirtintų aukų skaičius daugiabutyje išaugo iki 21, o dar 20 žmonių ieškoma. Sprogimas pirmadienį anksti ryte sugriovė vieną iš 12 laiptinių.

VIDEO: Rusijoje sprogus dujoms sugriuvo dalis daugiabučio
VIDEO: Magnitogorsko daugiabučio griuvėsiuose po 36 valandų rastas išgyvenęs kūdikis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje