-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tragedija „Love Parade“ liudininko akimis: panika ir sumindžioti žmonės (nuotraukos, video)

Vokietijos mieste Duisburge vykęs „Love Parade“ tapo ne meilės ir muzikos švente, o tragedija – per spūstį žuvo 19 žmonių, keli šimtai buvo sužeisti, daugelį šiame festivalyje dalyvavusių žmonių iki šiol persekioja košmariški prisiminimai. „Love Parade“ dalyvavęs 15min.lt skaitytojas pasidalijo tragedijos įspūdžiais.
Festivalyje „Love parade“ šeštadienį žuvo 19 žmonių, dar apie 340 sunkiai sužeisti.
Festivalyje „Love Parade“ šeštadienį žuvo 19 žmonių, dar apie 340 sunkiai sužeisti. / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Panika

Kaip 15min.lt pasakojo Dortmunde gyvenantis skaitytojas Nikolajus Tolstovas, į „Love Parade“ vyko su drauge bei pažįstamu iš Ukrainos.

„Į Duisburgą mes atvykome apie 14.30 val. Prieš tai valandą prastovėjome „autobane“ spūstyje, bandydami įvažiuoti į miestą. Teko ilgai ieškoti vietos mašinai pasistatyti. Mieste buvo labai daug policijos, virš miesto skraidė keli kariniai malūnsparniai, saugumas buvo užtikrintas“, – pasakojimą apie kelionę į tragediją pasibaigusį „Love Parade“ pradėjo 15min.lt skaitytojas. Jį nustebino, kad prie pagrindinės renginio scenos veržėsi ne tik jaunimas, bet ir vyresni žmonės, pensininkai, žmonės invalidų vežimėliuose, taip pat buvo matyti porų su mažais vaikais.

VIDEO: 15min.lt: Love parade tragedija.AVI

„Su minia praėjome apsauginę tvorą, kuria buvo aptverta renginio teritorija. Visa minia traukė keliu  pagrindinės scenos link, kuris vedė pro kelis tunelius. Laisvai perėję pirmą nedidelį tunelį su minia traukėme toliau. Įpusėjus antram tuneliui susidarė spūstis, tačiau žmonės pamažu judėjo į priekį. Minios nuotaika buvo gera, daug kas dainavo, švilpė į švilpukus, nors ir nebuvo girdėti muzikos. Eilė nustojo judėti, o žmonės vis dar grūdosi į tunelį. Dėl to tunelyje pasidarė tvankiau ir pradėjo trūkti oro. Žmonės bandė greičiau pereiti tunelį ir atsidurti atviroje zonoje. Jie pradėjo stumdytis, per šią spūstį pametėme ir savo draugą. Apsisukti ir eiti atgal buvo neįmanoma, nes visa minia ėjo tik į priekį. Kai kurie žmonės pradėjo verkti, dar kiti rėkti, kilo baimė ir panika. Buvo matyti, kad žmonės, esantys atviroje zonoje tarp tunelių, bando ištrūkti iš šios duobės. Jie lipo stulpais į viršų, ten juos pasitikdavo policijos pareigūnai ir padėdavo nulipti nuo stulpų. Prie vienos sienos stovėjo transformatorinė būdelė ir biotualetas – ant jų irgi lipo žmonės. Vėliau kažkas iš esančių viršuje suorganizavo kopėčias ir nuleido ant būdelės, kad žmonės pradėtų lipti į viršų. Tačiau tai situacijos nepakeitė“, – įspūdžiais iš tragedijos vietos dalijosi 15min.lt skaitytojas.

Siaubingi vaizdai

„Šiaip ne taip atsidūrėme atviroje zonoje ir supratome, kad visi žmonės yra suspausti, čia taip pat sunku kvėpuoti. Pasidarė dar baisiau, – toliau pasakojo Nikolajus. – Virš tunelio esantys žmonės, matydami situaciją, bandė ją gelbėti pildami ant esančių apačioje vandenį iš butelių. Vienu metu mes pajutome, kad galime lengviau judėti. Pradėjome sukinėtis ir ieškoti draugo, bet taip apėmus panikai buvo sunku ką nors rasti. Kai minia ėmė trauktis atgal, mes dar likome, tikėdamiesi rasti draugą. Tada prieš mus iškilo tikras pragaras. Mes matėme žmonių, gulinčių be sąmonės ant žemės, jie buvo sumindžioti, kai kurie kruvini. Po kojomis voliojosi sumindžioti batai, mobilieji telefonai, perukai, kuprinės. Kai kas tarp visų tų daiktų bandė rasti savuosius. Daugėjo gelbėtojų, atvažiavo keli greitosios pagalbos automobiliai. Žmonės, kurie suvokė situaciją ir galėjo padėti, nešė nukentėjusiuosius ant rankų į greitosios pagalbos automobilius. Mes vis dar bandėme ieškoti savo draugo – prisiskambinti jam buvo neįmanoma, nes streikavo mobilusis ryšys“, – kraupiais atsiminimais dalijosi Nikolajus.

VIDEO: 15min.lt: Tragedija Love Parade .AVI

„Prie išėjimo žmones pasitikdavo medikai ir policijos pareigūnai. Į vidų buvo įleidžiamos kolonos greitųjų pagalbos automobilių. Su draugu susisiekti pavyko tik po geros valandos, pasirodo, jam pavyko ištrūkti greičiau nei mums. Džiaugiamės, kad pavyko sausiems ištrūkti iš tokios balos. Vakare po to jautėme kūno skausmą, tačiau, palyginti su tuo, kaip „Love Parade“ baigėsi kai kuriems kitiems, nieko baisaus“, – pasakojimą baigė 15min.lt skaitytojas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius