-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tragedijos miestelį lankantis Barackas Obama: žudynės JAV turi baigtis

Prezidentas Barackas Obama sekmadienį apsilankė Konektikuto valstijos Niutauno mieste, kuriame 20-metis užpuolikas penktadienį nušovė 20 mažamečių moksleivių. B.Obama gedinčio miestelio bendruomenei teigė pasinaudosiantis savo kaip prezidento įgaliojimais, kad tokios tragedijos nebepasikartotų, skelbia naujienų tarnyba BBC.
Barackas Obama lanko gedinį Niutauną.
Barackas Obama lanko gedinį Niutauną. / Reuters/Scanpix nuotr.

Tragedija Niutauno „Sandy Hook“ mokykloje pareikalavo 26 aukų – 12 berniukų, 8 mergaičių ir 6 moterų gyvybių, galiausiai nusišovė ir pats žudikas, 20-metis Adamas Lanza. Prieš virtinę mirčių jaunuolis savo namuose nušovė ir savo motiną. Pareigūnų teigimu, A.Lanza buvo ginkluotas šimtais šovinių ir naudojo pusiau automatinį šautuvą. Jis nešiojosi ir du pistoletus, automobilyje aptiktas karabinas. 

„Jūs nesate vieni su savo sielvartu. Visa šalis gedi kartu su jumis“, – sakė į tragedijos apimtą miestelį atvykęs B.Obama, kuriame susitiko su aukų šeimomis ir pagalbą teikusių tarnybų darbuotojais. 

AFP/Scanpix nuotr./Barackas Obama
AFP/Scanpix nuotr./Barackas Obama

Jis pakartojo ketinantis imtis veiksmų, kad būtų sugriežtintas ginklų naudojimas, teigdamas, kad pasinaudos visais jo biurui suteiktais įgaliojimais, kad užkirstų kelią panašioms tragedijoms.

„Mes daugiau nebegalime to toleruoti“, – sakė jis, – „Šios tragedijos turi baigtis, o kad jos baigtųsi, turime pasikeisti“.

Ginklais padaromų nusikaltimų priežastys, pasak B.Obamos, negali būti pasiteisinimas dėl neveiklumo. 

Konektikuto valstijos gubernatorius Dannelis Malloy teigė, kad valstija yra priėmusi kovinių ginklų draudimą valstijoje, tačiau laikytis jo trukdo federalinių įstatymų trūkumas. 

„Tai yra koviniai ginklai. Su tokiais elnių jūs nemedžiojate. Galime tik tikėtis, kad rasime būdą, kaip apriboti šių ginklų naudojimą, kurių paskirtis tik viena“, – sakė gubernatorius CNN televizijai. 

Kalifornijos senatorius Dianne Feinstein jau seniai pasisako už griežtesnę ginklų kontrolę. Televizijai NBC jis teigė, jog tiek Senatui, tiek Atstovų rūmams rengiasi pristatyti siūlymą uždrausti kovinius ginklus.

Tuo metu Niutauno miestelis paskendęs gedule, kalėdinį spindesį jame nustelbė gausybės žvakių šviesa. Mieste pastatytos 26 eglės, skirtos kiekvienam iš 26 žuvusiųjų. Ant jų bendruomenės nariai kabina žaislus ir kitas dovanas. Teigiama, kad į miestelį melsdamiesi ėmė plūsti piligrimai, parduotuvių languose žiba prašymai melstis kartu, gatvės nuklotos gėlėmis.

Reuters/Scanpix nuotr./Gedintys Niutauno žmonės
Reuters/Scanpix nuotr./Gedintys Niutauno žmonės
Reuters/Scanpix nuotr./26 tragedijos aukoms mieste pastatytos 26 eglės.
Reuters/Scanpix nuotr./26 tragedijos aukoms mieste pastatytos 26 eglės.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius