Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Traukinio „Nevskij ekspress“ katastrofą neva sukėlusio technikos gedimo versiją Rusijos geležinkelių vadovas laiko prasimanymu

Bendrovės „Rusijos geležinkeliai“ (RG) vadovas Vladimiras Jakuninas kvailomis laiko žiniasklaidos nurodomas kitas traukinio „Nevskij ekspress“ katastrofos versijas.
Nevos ekspresas
Nevos ekspresas / NTV stop kadras

„Skaudu klausytis šių pramanų (versijų spaudoje). Manau, kad tai kvailystės“, – trečiadienį žurnalistams Sankt Peterburge pareiškė V.Jakuninas.

Anksčiau Federalinio informacinio centro „Analitika ir saugumas“ specialistas Sergejus Sokolovas suabejojo, kad traukinio „Nevskij ekspress“ katastrofos priežastis – teroro aktas.

„Mes abejojame, kad tai teroro aktas. Manau, kad žvelgiant iš teroristų pozicijų, nebuvo jokios logikos rengti antrą sprogdinimą. Kodėl tyrėjai svarsto tik vieną versiją? Kodėl iš karto buvo atmesta techninė avarijos priežastis?“ – trečiadienį agentūros biure surengtoje spaudos konferencijoje pareiškė S.Sokolovas.

V.Jakuninas nekomentuoja informacijos, kad sprogdinimo metu tik laimingo atsitiktinumo dėka šalia „Nevskij ekspress“ nevažiavo kitas traukinys.

„Neturiu teisės komentuoti šio klausimo“, – sakė jis, paprašytas pakomentuoti šią aplinkybę.
„Tai ne mano kompetencija ir ne mano darbas“, – pridūrė RG vadovas.
Tuo pat metu, pasak jo, operatyvinė tyrimo grupė analizavo šį klausimą. „Tai tyrimo sritis“, – pridūrė jis.

Traukinio „Nevskij ekspress“, važiavusio iš Maskvos į Sankt Peterburgą, katastrofa įvyko penktadienio, lapkričio 27 dienos, vakarą netoli Tverės ir Naugardo sričių administracinės ribos. Nuo bėgių nuvažiavus trims vagonams, žuvo 26 ir nukentėjo apie 100 žmonių.

Dėl šio fakto iškelta byla pagal Baudžiamojo kodekso straipsnius – „terorizmas“ ir „neteisėta ginklų ir šaudmenų apyvarta“.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius