-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trijų pagrobtų paauglių ieškantys Izraelio kariai suėmė 65 palestiniečius

Izraelio kariai, Vakarų Krante ieškodami trijų pagrobtų paauglių, praėjusią naktį areštavo 65 palestiniečius, kurių dauguma buvo paleisti per apsikeitimą kaliniais 2011 metais.
Izraelio kariai Vakarų Krante vykdo operaciją, ieškodami trijų pagrobtų paauglių
Izraelio kariai Vakarų Krante vykdo operaciją, ieškodami trijų pagrobtų paauglių / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Arešto operacijas gyrė premjeras Benjaminas Netanyahu – jis sakė, jog tai pasiuntė „svarbią žinią“ ieškant trijų izraeliečių paauglių, kuriuos, kaip manoma, pagrobė „Hamas“, ir siekiant suduoti reikšmingą smūgį šiam judėjimui Vakarų Krante.

„Praėjusią naktį buvo sulaikyti 65 įtariamieji, tarp jų – 51 palestinietis, kuris buvo paleistas per apsikeitimą kaliniais dėl Gilado Shalito 2011 metais“, – sakoma armijos pareiškime.

Jame paminėtas 1 027 palestiniečių paleidimas mainais į tą izraeliečių karį, kurį „Hamas“ kovotojai laikė daugiau kaip penkerius metus.

Armijos radijas pranešė, kad dauguma dabar vėl areštuotų žmonių priklauso šiam islamistų judėjimui, kurį Izraelis apkaltino praėjusią savaitę Vakarų Kranto pietuose pagrobus tris paauglius.

Nuo to laiko, kai anksti penktadienį buvo pradėtos kratos, Izraelio kariai areštavo maždaug 240 palestiniečių, patikrino maždaug 800 vietų ir surengė reidus 10-yje „Hamas“ valdomų institucijų.

„Praėjusios nakties veikla, kurios metu buvo areštuoti „Hamas“ teroristai, tarp jų – tie, kurie buvo paleisti pagal susitarimą dėl Gilado Shalito paleidimo, siunčia svarbią žinią“, – sakoma B.Netanyahu pareiškime.

Pasak premjero, minimi areštai yra dalis kariškių vykdomų operacijų, „su tikslu sugrąžinti pagrobtus jaunuolius namo ir pakenkti judėjimui „Hamas“ Judėjoje ir Samarijoje“. Judėja ir Samarija Izraelis vadina Vakarų Krantą.

Nuo to laiko, kai anksti penktadienį buvo pradėtos kratos, Izraelio kariai areštavo maždaug 240 palestiniečių, patikrino maždaug 800 vietų ir surengė reidus 10-yje „Hamas“ valdomų institucijų, sakoma pareiškime, kuriame nurodoma, kad tomis vietomis judėjimas naudojosi „verbavimui, informacijos skleidimui ir grynųjų pinigų cirkuliacijos užtikrinimui“.

Kol kas atsakomybės už paauglių pagrobimą niekas neprisiėmė, o „Hamas“ Izraelio kaltinimus pavadino „kvailais“.

Palestiniečių lyderis: izraeliečių pagrobėjai siekia sunaikinti palestiniečius

Palestiniečių prezidentas Mahmudas Abbasas trečiadienį apkaltino trijų izraeliečių pagrobėjus siekiu „sunaikinti“ palestiniečius.

„Tie, kurie pagrobė tuos tris paauglius, nori mus sunaikinti. Mes laikysime juos atsakingais“, – sakė M.Abbasas Islamo bendradarbiavimo organizacijos (OIC) susitikime Džidoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius