-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tris dešimtmečius vergovėje laikytoms moterims buvo plaunamos smegenys

Pagyvenusi pora, Didžiojoje Britanijoje 30 metų vergovėje laikiusi tris moteris, visą šį laiką joms plovė smegenis. „The Daily Mail“ skelbia, kad pora naudojo metodus, būdingus kultams.
Antrankiai
Antrankiai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Politikai ir visuomenės veikėjai vergėmis laikytų moterų gyvenimą lygina su buvimu religiniame kulte, rašo leidinys.

Policijos atstovai sakė, kad vyras ir moteris, kurių tapatybės neatskleidžiamos, į policijos akiratį buvo pakliuvę 1970-aisiais, tačiau dėl ko jie tuomet buvo sulaikyti, policijos atstovai nepasakė.

Skotland Jardas pabrėžė, kad moterų niekas nelaikė prirakinęs grandinėmis ir šį atvejį pavadino sukrečiančiu emocinio kontroliavimo pavyzdžiu – moterys tiesiog bijojo bandyti bėgti.

Iš užsienio gyventi į Didžiąją Britaniją atvykusiai porai yra pareikšti įtarimai, susiję su imigracijos procedūrų pažeidimu ir vergų laikymu.

Pareigūnai aiškinasi, kaip pora apskritai sugebėjo apsigyventi šalyje ir ar policija nepraleido galimybių moteris išlaisvinti anksčiau. Pranešama, kad aukos – 69-erių moteris iš Malaizijos, 57-erių airė ir 30 metų britė, buvo nuolat mušamos.

Policijos atstovai taip pat pareiškė, kad aplinkiniams šeima turėjo atrodyti normali. Tačiau policijos ir socialinių tarnybų darbą kritikuojantys žmonės teigia negalintys suprasti, kaip niekas tris dešimtmečius nematė, kad moterys laikomos per prievartą.

Skotland Jardas pabrėžė, kad moterų niekas nelaikė prirakinęs grandinėmis ir šį atvejį pavadino sukrečiančiu emocinio kontroliavimo pavyzdžiu – moterys tiesiog bijojo bandyti bėgti.

Įtarimų sulaukusi pora buvo sulaikyta, tačiau vėliau paleista už užstatą, vyrui ir moteriai draudžiama patekti į namą, kuriame jie gyveno su vergėmis. Pranešama, kad pareigūnai iš namo išnešė 55 paketus su įrodymais.

Nukentėjusiosios šiuo metu yra labdaros organizacijos globoje.

Policija neskelbia įtariamųjų tautybės, tačiau teigia, kad pora Didžiojoje Britanijoje gyvena daugybę metų. Kol kas aiškinamasi, ar ji nepriklausė kokiam nors religiniam kultui.

Apie vergovę policija ir visuomenė sužinojo tuomet, kai prieš savo valią poros laikyta airė susisiekė su labdaros organizacija ir pasiskundė esanti vergė. Kalbėdama su organizacijos atstovais ji užsiminė, kad šeimininkai neleidžia paskambinti medikams, o kitai moteriai yra prasidėjęs priepuolis.

„The Daily Mail“ šaltiniai policijoje teigė, kad moterims buvo leidžiama išeiti iš namo, tačiau joms buvo pasakyta, kad jeigu mėgins pabėgti, bus rastos ir primuštos.

Labdaros organizacijos darbuotojai yra įsitikinę, kad moterims išsivystė Stokholmo sindromas.

Policija neskelbia įtariamųjų tautybės, tačiau teigia, kad pora Didžiojoje Britanijoje gyvena daugybę metų. Kol kas aiškinamasi, ar ji nepriklausė kokiam nors religiniam kultui. Šaltinių teigimu, greičiausiai jie patys buvo įkūrę savo kultą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius