Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atskleista aštuonių civilių egzekucijoje Bučoje dalyvavusio Rusijos kariškio tapatybė

Penktadienį „The New York Times“ paskelbė nuotraukas ir vaizdo įrašus, įrodančius, kad Rusijos kariškiai Bučoje įvykdė aštuonių civilių vyrų egzekuciją. Atskleista vieno iš okupantų nusikaltėlių tapatybė. Greičiausiai tai 37 metų Čingizas Atantajevas, skelbia UNIAN.
Aštuonių žmonių egzekucijoje dalyvavęs Čingizas Atantajevas
Aštuonių žmonių egzekucijoje įtariamas dalyvavęs Čingizas Atantajevas / „Svarbios istorijos“ nuotr.

Rusijos leidinys „Svarbios istorijos“ atliko tyrimą remdamasis „The New York Times“ straipsniu.

Jį galite skaityti čia: Paviešinti vaizdo įrašai įrodo, kad Rusijos kariai žudė civilius Bučoje.

NYT pateiktos nuotraukos ir vaizdo įrašas patvirtina, kad viename iš Bučos namų okupantai rado devynis vyrus. Jie buvo apklausti, o tada nuvesti į netoliese esančio pastato kiemą ir nužudyti. Tik vienam iš civilių pavyko išgyventi.

Paskelbta filmuota medžiaga buvo nufilmuota vaizdo stebėjimo kamera, esančia kitoje gatvės pusėje nuo šaudymo vietos. Vaizdo įraše ir nuotraukose matyti rusų desantininkai, o rusų žurnalistams pavyko atpažinti vieną iš jų.

„Svarbios istorijos“ teigia, kad labai tikėtina, jog NYT nuotraukoje yra 37 metų Čingizas Atantajevas. Tai patvirtina veido atpažinimo programa ir kario biografija.

Č.Atantajevas gimė Magadane, bet jau daug metų gyvena Pskove. Šiame mieste dislokuoti 104-asis ir 234-asis oro desantininkų pulkai, kurie, kaip rašo „The New York Times“, dalyvavo Bučos žudynėse. Socialinėje žiniasklaidoje karys yra užsiregistravęs grupėse apie kariuomenę, ginklus ir kovos menus. Be to, 2017 m. jis, siekdamas geresnių būsto sąlygų, Pskovo teisme padavė ieškinį Gynybos ministerijai „pripažinti jo žmonos nepilnametę dukrą kariškio šeimos nariu“.

Paskutinį kartą savo „VKontakte“ puslapiu Č.Atantajevas naudojosi balandžio 12 d. „Svarbios istorijos“ susisiekė su kareivio žmona Tatjana Česnak, tačiau ji atsisakė duoti vyro kontaktinius duomenis. Moteris pavadino „The New York Times“ straipsnį klastote.

„Pažiūrėkite patys, ten kareiviai nusiskutę lygiai. Kaip manote, ar jie vaikščiojo ten taip atrodantys? Taigi, iš kur jie gavo šias nuotraukas, visiškai neaišku“, – sakė T.Česnak.

Neseniai Ukrainoje prasidėjo pirmasis teismas dėl okupanto, kuris Sumų srityje nušovė civilį gyventoją. Vadimas Šišimarinas pripažino savo kaltę, o prokuratūra prašo skirti jam bausmę iki gyvos galvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius