-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TTT nurodė Izraeliui atidaryti daugiau sausumos perėjų į Gazos Ruožą

Tarptautinis Teisingumo Teismas (TTT) ketvirtadienį nurodė Izraeliui atverti daugiau sausumos punktų, kad į Gazos Ruožą patektų kuo daugiau maisto, vandens, degalų ir kitų būtiniausių atsargų. 
ROBIN VAN LONKHUIJSEN / AFP
ROBIN VAN LONKHUIJSEN / AFP

Hagoje įsikūręs TTT pareiškė, kad Izraelis turi imtis visų būtinų ir veiksmingų priemonių, kad užtikrintų neatidėliotiną ir netrukdomą paslaugų ir humanitarinės pagalbos teikimą Gazos Ruožui. 

Ketvirtadienį TTT taip pat paskelbė dvi naujas vadinamąsias laikinąsias priemones, susijusias su Pietų Afrikos Respublikos (PAR) skundu, kuriame teigiama, kad žydų valstybės puolimas Gazos Ruože yra genocido konvencijos pažeidimas.

Izraelis griežtai atmeta šiuos PAR kaltinimus ir teigia, kad jos karinė kampanija palestiniečių anklave yra savigyna. 

TTT sprendimą dėl didesnio kiekio sausumos punktų atvėrimo priėmė po to, kai PAR, remdamasi naujausiais duomenimis apie bado grėsmę palestiniečių anklave, pareikalavo, kad Izraeliui būtų taikoma daugiau laikinųjų nutarčių, įskaitant ugnies nutraukimą. 

Tuo tarpu žydų valstybė ragino TTT nepateikti jokių naujų nurodymų. 

Beprecedentis „Hamas“ spalio 7-osios išpuolis Izraelyje, oficialiais duomenimis, pareikalavo apie 1 160 žmonių, daugiausia civilių, gyvybių.

„Hamas“ taip pat paėmė apie 250 įkaitų, iš kurių, Izraelio žiniomis, Gazos Ruože dar yra apie 130, įskaitant 31 žuvusį įkaitą.

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą, per kurį Gazos Ruože žuvo per 32,5 tūkst. žmonių, daugiausia moterys ir vaikai, skelbia „Hamas“ valdomos teritorijos Sveikatos apsaugos ministerija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius